ماهواره جدید« ناسا» و «نوآ» برای پیشبینی بهتر تغییرات آب وهوایی
نسل تازهای از ماهوارههای آب وهوایی، امروز ۱۱ اسفند ماه از «کیپ کاناورا» در ایالت فلوریدای آمریکا با موفقیت به جو زمین پرتاب شد.
این ماهوارهها در پیشبینی تغییرات شدید آب وهوایی بهتر عمل میکنند و نیمکره غربی زمین را سریعتر از پیش و با کیفیتی بالاتر میسنجند.
در اقدامی مشابه، دو سال پیش ناسا و نوآ ماهواره «شرقپیما» را نیز به جو زمین فرستاده بودند. دقت این ماهواره امکان پیشبینی گسترش و پیشرفت توفانهای حارهای در اقیانوس آتلانتیک شمالی در سال گذشته میلادی را ممکن ساخت.
به گزارش نوآ، سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا، ماهواره جدید، مجهز به فیلترهای مختلف بخصوص در زمینه شناسایی حرارت است، به این معنی که در صورت بروز آتشسوزی در منابع طبیعی روی زمین، این ماهواره میتواند زودتر از دیگر شیوههای موجود آن را شناسایی و گزارش بدهد و همچنین پیشرفت و مسیر آن را رهگیری کند.
فیلتری دیگر که این ماهواره به آن مجهز است، میتواند جریانهای جوی مثل «جت-استریم» را شناسایی و دنبال کند، یا آنکه توفانهای حارهای را شناسایی کند.
یکی از ویژگیهای دیگر این ماهواره، توانایی آن در ایجاد تمایز بین برف، ابر و یخ دریا در حوزه آلاسکاست.
محققهای آمریکایی امیدوار هستند تا با کمک این ماهواره بتوانند رویدادهای شدید آب و هوایی را سریعتر از قبل شناسایی کنند. رویدادهایی که به دلیل گرمایش زمین ناشی از فعالیت بشر، تعدادشان بیشتر از گذشته شده است.
گفتگو با مصطفی رضیئی درباره ماهواره پیش بینی آب و هوا :