نزاع فامیلی در اهواز ۳ کشته و ۸ مجروح برجای گذاشت
.فرمانده انتظامی شهرستان باوی از توابع اهواز روز دوشنبه ۵ تیرماه اعلام کرد: در یک درگیری فامیلی، در یکی از روستاهای دهستان لامی بخش مرکزی اهواز، سه نفر کشته و هشت نفر زخمی شدند
.به گزارش ایرنا، رئیسعلی عبدولی انگیزه متهم از تیراندازی را اختلافات قبلی بر سر ارث و میراث خواند.
وی افزود: کشته و زخمیهای این حادثه همگی مرد هستند. مجروحان به بیمارستان منتقل شدهاند.
ساعاتی بعد، خبرگزاری میزان به نقل از محمد صالحی، جانشین رییس پلیس استان خوزستان اعلام کرد که با تلاش ماموران پلیس باوی، متهم ۲۵ ساله شناسایی و دستگیر شد و تحقیقات درباره این حادثه ادامه دارد.
این اولین مورد نزاع فامیلی و طایفهای در استان خوزستان نیست. پیش از این نیز در یک درگیری طایفهای در ۱۹ خرداد، بیش از ۲۰ نفر زخمی شدند و دهها شهروند زخمی شدند. هدایتالله خادمی، نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی، نزاعهای طایفهای و فامیلی را در منطقه خوزستان ریشهدار میداند و میگوید: ماجرای حادثه رامهرمز ریشه در یک درگیری طایفهای قدیمی مربوط به منطقه ایذه و باغملک دارد که بر اساس آن از حدود چند سال قبل هرازگاهی شاهد درگیری این دو طایفه در دو روستای پِتِک جلالی و پِتِک بیگدلی در منطقه باغملک بوده و این بار نیز درگیری در منطقه رامهرمز منجر به کشته شدن تعدادی از هموطنانمان شد.
خادمی با اشاره به درگیریهای طایفهای دو سال گذشته در رامهرمز و باغملک می گوید: «در این درگیری حدود ۲۱ تا ۲۲ نفر کشته شدند و تعداد بسیاری از مردم این منطقه نیز مجروح و زخمی شدند و همچنین تعداد زیادی از مردم این روستاها نیز آواره شدهاند و حداقل یک روستا به طور کامل تخلیه شده و مردم آواره این روستا به روستاهای اطراف پناهنده شدهاند.»
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی از نحوه برخورد امنیتی با درگیریهای طایفهای انتقاد کرده بود وگفته بود: حاکمیت با اقتدار لازم با این مسائل برخورد نمیکند و گویا تصورشان این بوده که موضوع با کدخدامنشی حل خواهد شد اما به نظر می رسد این شیوه اثربخش نبوده است. مردم انتظار دارند قوه قضاییه با قدرت و صلابت بیشتر وارد شود و این مشکلات و معضلات را تعیینتکلیف کند.
استان خوزستان با بافتی سنتی با مشکلات عدیدهای از جمله فقر و بیکاری مواجه است و همین موضوع باعث شده تا نزاع های قابل توجهی در جغرافیای این منطقه به وقوع بپیوندد که اغلب آن ریشه در تفکرات سنتی و نظام عشیره ای دارد. به باور این کارشناسان برخورد قهری نمیتواند اثر بخش باشد و برای مهار این معضل اجتماعی نیاز به یک اراده عمومی و فرهنگ سازی برای مقابله با آن و نیز توجه مسئولان به ایجاد اشتغال و رفع بیکاری در این استان دارد.