کشف گونه جدید میمونها
یک گونه جدید از میمونها در جنگلهای شمال سوماترا در اندونزی کشف شده و بلافاصله در فهرست موجودات در حال انقراض در روی کره زمین قرار گرفته است.
بخش علمی روزنامه دیلیتلگراف روز شنبه ۴ نوامبر، در این باره نوشت: «کارشناسان محیط زیست و حمایت از حیوانات، برای دههها از وجود جمعیت کوچکی از اورانگوتانها در جنگلهای 'باتانگ تورو' در شمال سوماترا با خبر بودند، اما تا به امروز از مقایسه این گونه، با سایر میمونها ناتوان بودهاند.
با این حال، پس از کشف جسد یکی از این میمونها، دانشمندان دانشگاه کاردیف در بریتانیا، موفق شدند با انجام آزمایشهای ویژه بر روی DNA و ژنهای آن، گونهای کاملاً جدید از میمونها را شناسایی کنند.»
به گفته دیلیتلگراف، این دانشمندان در کمال شگفتی متوجه شدند که آنها گونهای جدید از میمونهایی را کشف کردهاند که تاکنون ناشناخته مانده بودند.
این گونهی تازه کشفشده، Pongo tapanuliensis یا ' اورانگ اوتان تاپانولی' نامگذاری شده است.
تا به امروز تنها، شش گونهی متفاوت از میمونهای عظیمالجثه شناخته شده بود و این کشف جدید، تعداد آنها را به هفت گونه رسانده است. با این حال از آنجایی که در مجموع تنها ۸۰۰ میمون از این گونهی جدید کشفشده زنده هستند، به گفته کارشناسان محیط زیست و حامیان حیوانات، این میمون بیش از هر موجود دیگری در روی کره زمین در خطر انقراض است.
دکتر بنوئیت گوسنس، از دانشگاه کاردیف میگوید: «جنگلزدایی، ساختمانسازی، استخراج معادن و گسترش جمعیتهای انسانی همه و همه در بوجود آوردن این خطر سهیم هستند.»