ریسک بزرگ علی مرادی برای رقابت با تاماش آیان
انتخابات ریاست فدراسیون جهانی وزنهبرداری درحالی سهشنبه برگزار خواهد شد که فشار منتقدان به عملکرد تاماش آیان، رئیس کنونی این فدراسیون برای کنارهگیری از این سمت و انتقال ریاست به فردی دیگر به اوج خود رسیده است.
منتقدان آیان درانتقاد از وی بارها عنوان کردهاند که آیان بیش از چهار دهه ریاست فدراسیون جهانی را برعهده داشته و همین ریاست موروثی باعث بیشتر شدن فساد دراین نهاد بینالمللی ورزش شده است.دیگر انتقاد مخالفان به آیان، مساله افزایش دوپینگ در وزنهبرداری است که درهمین یک ساله وزنهبرداران مطرح دنیا که سابقه قهرمانی جهان و المپیک را در کارنامه خود دارند با مثبت اعلام شدن آزمایش دوپینگشان با محرومیتهای بلندمدت مواجه شدهاند.
به همین منظور و برای آگاهی بیشتر از شرایط وزنهبرداری دنیا و اتفاقاتی که در آستانه انتخابات ریاست فدراسیون جهانی وزنه برداری رخ داده، بخش ورزشی وبسایت ایران اینترنشنال با محمود محمدی، کارشناس وزنهبرداری ساکن در هیوستون تگزاس آمریکا به گفتوگو پرداخته است.
وی در این گفت و گو ابتدا به سابقه تاماش آیان در فدراسیون جهانی وزنهبرداری اشاره کرد و گفت: آیان ۷۸ ساله اهل کشور مجارستان است و از دانشگاه بوداپست مدرک دکترای تربیت بدنی دریافت کرده است.وی مشاور سازمان بینالمللی مبارزه با دوپینگ است و جزو معدود کسانی است که از کمیته بینالمللی المپیک نشان المپیک دریافت کرده است.
محمدی افزود: نشان المپیک تنها به کسانی تعلق میگیرد که به جنبش المپیک در دنیا کمک کردهاند که آیان یکی از این افراد است.آیان فردی بسیار قدرتمند در دنیای وزنهبرداری است.
این کارشناس وزنهبرداری درخصوص اختلاف بین فدراسیون جهانی وزنهبرداری و فدراسیون وزنهبرداری ایران اظهارداشت: تاماش آیان در دنیای وزنهبرداری علاقه خاصی به حسین رضازاده دارد و او را یک قهرمان بزرگ میداند که به دلیل علاقه زیاد، بر روی دیواراتاق کارش عکس رضازاده را نصب کرده است و از زمانی که رضازاده در سال۱۳۹۴ از فدراسیون وزنهبرداری رفت و علی مرادی جانشین وی شد این اختلافات بیشتر شد، تا جاییکه امروز این اختلافات به مراحل حساسی رسیده است.
عضو سابق تیم ملی وزنه برداری ایران تصریح کرد: پیش از برگزاری بازیهای المپیک ۲۰۰۸ پکن دو بار تست دوپینگ حسین رضازاده مثبت اعلام شد و این وزنهبردار نتوانست در المپیک حاضر شود، اما با ارتباطات خوبی که بین آیان و رضازاده برقرار بود مساله دوپینگ وی پنهان ماند و فدراسیون وزنه برداری ایران اعلام کرد که رضازاده به علت بیماری نمیتواند در بازیهای المپیک شرکت کند که موضوع بیماری کاملا بی اساس است و این وزنهبردار در آن زمان اقدام به دوپینگ کرده بود.
وی درباره سوابق علی مرادی رئیس فدراسیون وزنه برداری ایران نیز خاطرنشان کرد: مرادی سالیان زیادی است که در وزنه برداری حضور دارد و زمانی که من هم عضو تیم ملی وزنه برداری ایران بودم وی با استخدام ایوانف بلغارستانی به عنوان سرمربی ایران کار بسیار خوبی انجام داد و این مربی بعد از این زمان قهرمانان زیادی را به وزنه بردای ایران تحویل داد.
محمدی افزود: علی مرادی در سوابق خود قهرمانی جوانان و بزرگسالان آسیا را دارد، چندین سال ریاست فدراسیون وزنه برداری ایران را برعهده داشت، نایب رئیس و دبیرکل وزنهبردای آسیا بود و رابطه خوبی با کشورهای مطرح در وزنه برداری دنیا دارد و از دو سال قبل به عنوان رئیس فدراسیون وزنهبرداری جای حسین رضازاده را گرفته است.
این کارشناس وزنه برداری ساکن در آمریکا درخصوص دوپینگ فزاینده در وزنه برداری دنیا که این روزها به مهمترین بحران این رشته ورزشی بدل شده است گفت: یکی از اجزای جدانشدنی از وزنه برداری دوپینگ است.دوپینگ همواره در وزنه برداری وجود داشته و دارد. کشورهای مطرح در وزنهبرداری دنیا مهارت خاصی در استفاده از دوپینگ دارند و درنهایت دوپینگ در وزنه برداری امری طبیعی است و هر کشوری باهوشتر باشد تست دوپینگ وزنهبردارانش منفی خواهد بود.
وی افزود: به جرات می توان گفت که دوپینگ در همه رشتههای ورزشی وجود دارد، اما دوپینگ در وزنه برداری یک مساله بسیار مهم محسوب میشود.
وی درباره انتقادات علی مرادی از تاماش آیان اظهارداشت:علی مرادی باید برنامههای خود را به کشورهای عضو فدراسیون جهانی وزنه برداری ارائه دهد و نباید خود را درگیر مساله آیان کند و در نهایت این نقطه ضعفی برای رئیس فدراسیون وزنه برداری کشوری است که بدون ارائه برنامه تنها به انتقاد از رقیب خود می پردازد که این مساله یکی از بزرگترین نقاط ضعف علی مرادی است.عضو اسبق تیم ملی وزنه برداری ادامه داد: آقای مرادی ابتدا باید دانش خود در زمینه مدیریت ورزشی و به روز کردن زبان انگلیسی در دستور کار قرار دهد تا وی با شرایط بهتری در فدراسیون جهانی از برنامه های خود دفاع کند.
محمدی درباره شانس علی مرادی برای انتخاب به عنوان رئیس فدراسیون جهانی وزنه برداری هم گفت:آقای مرادی با این شرایط شانسی برای جانشینی آیان ندارد و نمی تواند در این سمت قرار گیرد و من اعتقاد دارم اگر حسین رضازاده کاندید این سمت می شد به علت اینکه قهرمانی جهان و المپیک را در کارنامه دارد و در وزنه برداری دنیا به عنوان یک قهرمان بزرگ شناخته میشود از شانس بالاتری برای این پست برخوردار بود.
محمود محمدی درباره آینده وزنه برداری ایران هم خاطرنشان کرد:پتانسیل وزنه برداری در ایران بسیار بالاست، اما مسئولان ورزش آنطور که باید به این رشته اهمیت نمی دهند و از قهرمانان این رشته حمایت نمی کنند و باید گفت که اگر از قهرمانان وزنه برداری ایران حمایت اصولی شود آنها می توانند در رقابت های برون مرزی افتخارات زیادی برای کشور کسب کنند. مسئولان دولت ایران باید از رشتههای ورزشی حمایت کنند و ورزشکاران را به حال خود رها نکنند.
او درپایان گفت:ورزش ایران زمانی راه درست خود را پیدا خواهد کرد که یک خانه تکانی اساسی در سطح مدیران ورزش کشور صورت گیرد و مدیرانی که نمی توانند به پیشرفت ورزش کمک کنند باید از صحنه ورزش ایران کنار گذاشته شوند.