افغانستان خطاب به ارمنستان: تعلیق عضویت سازمان امنیت جمعی در صلاحیت شورای رهبری است
وزارت امور خارجه افغانستان در واکنش به درخواست رسمی پارلمان ارمنستان از دبیرخانه سازمان امنیت جمعی مبنی لغو عضویت افغانستان، اعلام کرد در مورد لغو یا تعلیق عضویت اعضای ناظر این سازمان، شورای رهبری سازمان امنیت جمعی تصمیم میگیرد.
گران هیواد، سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان، شنبه ۱۲ میزان/مهر گفت افغانستان در سال ۲۰۱۳، عضویت ناظر سازمان امنیت جمعی را به دست آورد و در مورد لغو و انفصال یا تعلیق عضویت اعضای ناظر این سازمان، شورای رهبری سازمان امنیت جمعی تصمیم میگیرد.
سخنگوی وزارت خارجه افغانستان در ادامه افزود شورای رهبری این سازمان متشکل از رهبران دولتهای عضو این سازماناند که با دولت افغانستان روابط بسیار نیک و حسنه دارند. او تصریح کرد دولت افغانستان خواهان حل منازعه قرهباغ میان از طریق گفتوگو است و افغانستان بر موضع پیشین خود مبنی بر پشتیبانی از آذربایجان استوار است.
در پی درگیری میان آذربایجان و ارمنستان، دولت افغانستان از آذربایجان اعلام پشتیبانی کرد و منطقه ناگورنوـقرهباغ را بخشی از آذربایجان خواند که در سطح بینالمللی نیز به رسمیت شناخته شده است.
پس از اعلام حمایت افغانستان از آذربایجان، مجلس نمایندگان ارمنستان خواهان لغو عضویت افغانستان از سازمان امنیت جمعی شد.
در بیانیه وزارت امور خارجه افغانستان آمده بود: «منطقه ناگورنوـقرهباغ بهعنوان بخشی از آذربایجان در سطح بینالمللی به رسمیت شناخته شده است. افغانستان خواهان ختم اشغال ناگورنوـقرهباغ بوده، در این راستا از تلاشهای مردم و دولت آذربایجان و سایر ملل جهان پشتیبانی میکند.»
وزارت خارجه افغانستان در ادامه از درگیریهای شدید میان ارمنستان و آذربایجان در منطقه ناگورنوـ قرهباغ و تلفات انسانی و خسارتهای مادی ناشی از آن، ابراز نگرانی و تاسف کرده بود.
کابینه دولت افغانستان نیز در نشست ۷ میزان/مهر، از بیانیه وزارت خارجه این کشور در پشتیبانی از مردم و کشور آذربایجان استقبال کرد.
وزارت امور خارجه افغانستان ضمن حمایت از آذربایجان، خواهان برقراری دوباره آتشبس میان دو کشور و رفع بحران طولانی در این منطقه از راه مسالمتآمیز شده بود.
در پی درگیریهای شدید میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان که از یکشنبه هفته گذشته ۶ میزان/مهر آغاز شد، دهها تن کشته و مجروح شدهاند.
دو روز پیش نیز روسای جمهوری روسیه، آمریکا و فرانسه با صدور بیانیهای مشترک، از دو کشور خواستند این درگیری نظامی را فوری متوقف کنند.
در حالی که وزیر امور خارجه ارمنستان از آمادگی کشورش برای گفتوگو با سازمان امنیت و همکاری با اروپا برای برقراری آتشبس مجدد در منطقه قرهباغ خبر داده است، مقامهای جمهوری آذربایجان تاکید کردهاند آذربایجان تا زمانی که کنترل این منطقه را به دست نگیرد، جنگ را متوقف نخواهد کرد.