جدال لفظی بین رییس اجراییه و رییس جمهوری برسر صلح
عبدالله عبدالله، رییس اجراییه حکومت افغانستان، طرح هفت مادهای صلح رییسجمهور غنی را «آرزو» میداند و میگوید این طرح «بیشتر توضیحات است تا یک طرح جامع» برای صلح.
رییس اجراییه حکومت در گفتوگو با شبکه خبری طلوعنیوز گفته است آنچه با عنوان طرح صلح مورد بحث قرار میگیرد، «یک قسمت آرزوهاست که لیست شده و در داخل حکومت در موردش بحث نشده است.»
اما صدیق صدیقی، سخنگوی رییسجمهوری افغانستان در واکنش به اظهارات عبدالله عبدالله میگوید: «پیوند یک دیدگاه/برنامه با آرزو، داوری ضعیف سیاسی است.» آقای صدیقی روز شنبه ۱۱ عقرب/آبان، در توییتی افزوده است که «رییسجمهور غنی دیدگاه صلح خود را به دیگران بهطور واضح بیان میکند و در جهت دستیابی به نتایج، با جهتگیریهای روشن سیاستهای کلیه دولت برای اجرا، گامهای عملی میگذارد.»
رییس اجراییه حکومت افغانستان بدون اسم بردن از رییس جمهوری این کشور گفته است برای یک سیاستمداری که در زمینه صلح گام برمیدارد، اولین نقطه این است که به صلح باور داشته باشد.
هفته گذشته، حمدالله محب، مشاور امنیت ملی رییس جمهوری افغانستان، طی کنفرانسی خبری، طرح هفت مادهای حکومت برای تأمین صلح در این کشور را ارائه کرد.
مطابق به این طرح صلح، حکومت افغانستان به ایالات متحده آمریکا پیشنهاد کرده است تا بهصورت مشترک با افغانستان، راهکار عملی را برای خروج نیروهای آمریکایی از این کشور بسنجد و همچنان پس از خروج نظامیان، مکانیزم مبارزه با هراسافکنی را تدوین کند.
مذاکره با طالبان بخش دیگر از این طرح صلح است که اکنون با یک پیششرط از سوی حکومت مطرح شده است. براساس طرح صلح، قبل از آغاز مذاکرات باید آتشبس دوطرفه برقرار شود. دولت افغانستان پیش از این برای شروع مذاکرات صلح با طالبان شرایط تعیین نکرده بود.
با این وجود، رییس اجراییه حکومت افغانستان روز شنبه در هجدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای در شهر تاشکند گفت «ما برای تقویت اجماع داخلی در راستای دستیافتن به صلح تلاش میکنیم و امیدواریم با تمام طرفهای منطقهای و بینالمللی که از جهتیابی صلح در مسیر درست حمایت میکنند، به صورت مشترک کار نماییم.»