واکنش مقامات افغانستان به نامه طالبان خطاب به مردم آمریکا
به دنبال نامه سرگشاده معاون سیاسی طالبان به مردم آمریکا، امرالله صالح معاون اول ریاست جمهوری افغانستان، نامه ملا برادر را «نامه گروه سیاسی طالبان تروریست» خواند و گفت این نامه چیز جدیدی نداشت و «سراسر تهدید به خشونت» است.
معاون ریاستجمهوری افغانستان، طالبان را از نظر سیاسی «شکستخورده» عنوان کرده و تاکید میکند که این نامه از نظر سیاسی نیز «هیچ پیامی به جز کلیگویی و کشتار مردم» نداشته است.
ملا برادر روز سهشنبه ۲۹ دلو/بهمن در نامهای سرگشاده به مردم آمریکا نوشت که جنگ افغانستان راهحل نظامی ندارد، این جنگ برای هر دو طرف فاجعهبار و پرهزینه بوده، پایان دادن به این جنگ مسئولیت همه و به نفع همه است و گروه طالبان برای حل سیاسی مساله افغانستان، تعهد واقعی دارد. او خطاب به مردم آمریکا گفت، اکنون یکسال پس از امضای توافقنامه دوحه، خواست طالبان از دولت آمریکا این است که به این توافقنامه وفادار بماند.
معاون سیاسی طالبان در این نامه به مردم آمریکا اطمینان داده است که افغانها میتوانند از طریق مذاکرات بینافغانی تفاهم ایجاد کنند و با ایجاد «نظام اسلامی» به صلح و امنیت پایدار دست یابند.
ملا برادر گفت امارت اسلامی طالبان از حمایت اکثریت قاطع مردم افغانستان برخوردار است و هرگونه برخورد امتیازی و تبعیضآمیز بین مردم این کشور برای طالبان غیرقابل قبول است.
امرالله صالح، معاون ریاستجمهوری افغانستان همچنین در واکنش به این نامه گفته است، «اگر حمایت اکثریت مردم از طالبان خیالی و فراتر از چند مدرسه تحت حمایت پاکستان نیست؛ پس این گروه چرا از انتخابات هراس دارد و چرا در قاموس این گروه هیچگاه اصطلاح انتخابات و اجماع ملی ذکر نگردیده و اکنون نیز موجود نیست؟»
ملا برادر، معاون سیاسی گروه طالبان، برجستهترین چهره گروه طالبان محسوب میشود. او رییس دفتر سیاسی طالبان در قطر است و نخستین دستاوردش پس از ۱۸ ماه مذاکره با آمریکا، توافقنامه دوحه است. طالبان با امضای این توافقنامه، اعلام پیروزی کردند و خود را برنده جنگ طولانی مدت آمریکا در افغانستان خواندند.
ملا برادر که سال ۲۰۲۰ توافقنامه صلح با دولت دونالد ترامپ را امضا کرد اکنون با روی کار آمدن جو بایدن به کاخ سفید این دستاوردش را در معرض خطر میبیند.
پس از اعلام بازنگری توافقنامه دوحه از سوی دولت جدید آمریکا، دبیرکل ناتو نیز گفت که نیروهای سازمان ناتو تا زمان مناسب، افغانستان را ترک نخواهند کرد.
ملا برادر برای نخستینبار نامهای سرگشاده به مردم ایالات متحده آمریکا نوشت و از اهمیت این توافقنامه سخن گفت.
معاون سیاسی طالبان این نامه را به مردم آمریکا نوشت اما بیشترین واکنشها را در افغانستان در پی داشت.
ملا برادر، افغانستان را خانه مشترک همه افغانها خواند و بار دیگر تاکید کرد که همه حقوق زنان در چارچوب «شریعت اسلامی» محفوظ است و طالبان به آزادی بیان متکی به «اصول اسلامی» متعهد است.
شاهحسین مرتضوی، مشاور ارشد فرهنگی رییسجمهوری افغانستان در توییتی نامه ملا برادر را «التماسنامه» خواند و نوشت: طالبان به تعهدات خود عمل نکردند، میز گفتوگو را ترک کردند و حالا نزد آمریکا التماس میکنند.
التماس نامه !!
طالبان به تعهدات خود عمل نکردند. میز گفتگو را ترک کردند. حالا نزد امریکا التماس می کنند. نامه امروز طالبان التماس نامه است.— shahussain murtazawi (@Murtazawi3) February 16, 2021
صدیق صدیقی، معاون وزارت امور داخله/کشور و سخنگوی پیشین ریاستجمهوری افغانستان نیز در واکنش به این نامه در توییتی خطاب به طالبان گفت: «بهجای نامهنویسی برای بیرون شدن نیروهای بینالمللی از افغانستان و فراهمسازی دوباره لانهها و پناهگاههای امن تروریسم جهانی در خاک افغانستان، نیاز است تا از جنگ و ویرانی دست بکشند و وارد مذاکره شوند.»
بجای نامه نویسی برای بیرون شدن نیروهای بین المللی از افغانستان و فراهم سازی دوبارهی لانهها و پناه گاههای امن تروریزم جهانی در خاک افغانستان، نیاز است تا از جنگ و ویرانی دست بکشند و وارد مذاکره شوند. #Taliban
— Sediq Sediqqi (@SediqSediqqi) February 16, 2021
ذبیحالله مجاهد، یکی از سخنگویان طالبان نیز نسبت به این واکنشها گفت: «مخاطب نامه سرگشاده امارت اسلامی، آمریکا بود، غلامان نشسته در کابل، به نوبت خود بنشینند.»
د اسلامي امارت سر خلاصی لیک د امریکا لپاره و.
په کابل کې ناست غلامان دې خپل نوبت ته کښیني.
مخاطب نامه سرگشاده امارت اسلامی امریکا بود.
غلامان نشسته در کابل، به نوبت خود بنشینند.— Zabihullah (..ذبـــــیح الله م ) (@Zabehulah_M33) February 17, 2021