بودجه سال ۹۷ برای بار دوم به صحن علنی مجلس میرود
کمیسیون تلفیق مجلس، پس از بررسی لایحه بودجه ۹۷، تغییراتی در آن اعمال کرد. این تغییرات پس از آن صورت گرفت که کلیات بودجه سال ۹۷ روز یکشنبه ۸ بهمنماه، در صحن علنی مجلس رد شد.
بهروز نعمتی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس، از بررسی لایحه بودجه ۹۷ در جلسه علنی مجلس در روز چهارشنبه یازدهم بهمنماه خبر داد.
طبق آئین نامه داخلی مجلس، کمیسیون تلفیق حداکثر تا ۷۲ ساعت فرصت دارد تا اصلاحات خود را انجام دهد.
حذف تعداد یارانه بگیران، قیمت حاملهای انرژی، رقم اوراق مشارکت و همچنین پرداخت ۵۰ هزار میلیارد تومانی بدهی دولت به تامین اجتماعی، از جمله موضوعاتی است که در کمیسیون تلفیق به آن پرداخته شده است.
در این کمیسیون، درآمد حاصل از هدفمندی یارانهها از ۸۷ هزار میلیارد تومان به ۹۸هزار و ۸۰۰میلیارد تومان افزایش پیدا کرده. منابع برای پرداخت یارانه نقدی نیز از ۲۳هزار میلیارد تومان به ۳۰هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
همچنین، در کمیسیون تلفیق مبلغ اختصاص داده شده به پاداش پایان خدمت بازنشستگان آموزش و پرورش و همچنین همسان سازی حقوق بازنشستگان، ۵هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
- بودجه نویسی قاعده علمی ندارد
مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس معتقد است، بودجه و برنامه نویسی در ایران بر اساس قاعده علمی و منطقی تهیه و تدوین نمیشود.
پزشکیان در این زمینه گفت: « نماینده مجلس برای رای آوردن باید توقعات مختلف، از جمله توقعات غیرمنطقی گوش دهد تا پایگاه رای خود را از دست ندهد، ولی اگر دولت تغییرات لایحه بودجه را نپذیرد حتی اگر هم به قانون تبدیل شود، اجرایی نخواهد شد».
سید علی ادیانی، دیگر نماینده مجلس، دلایل رد بودجه سال ۹۷ در صحن علنی مجلس را نبود شفافیت، پیشنهادات التهاب آفرین، بیتوجهی به طرح آمایش سرزمین و همچنین حقوق و دستمزد بازنشستگان عنوان کرد.