شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

مجلس با بررسی طرح محدودتر کردن اینترنت در صحن علنی مخالفت کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی به لغو بررسی طرح محدودتر کردن اینترنت موسوم به «صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های‌اجتماعی» بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی رای ندادند.

به این ترتیب، این طرح همچنان به جای صحن علنی مجلس، در یک کمیسیون ویژه بررسی می‌شود و بدون رای‌گیری در صحن علنی و در صورت تایید شورای نگهبان به اجرا گذاشته می‌شود.

به گزارش رسانه‌های ایران، تصویب نشدن لغو بررسی طرح بر اساس اصل ۸۵ در جلسه علنی مجلس در حالی است که پیش از آن، نمایندگان روز سه‌شنبه در یک جلسه غیرعلنی و در یک «رای‌گیری استمزاجی» با ۱۴۴ رای موافق و ۱۱۱ رای مخالف با لغو بررسی غیرعلنی این طرح موافقت کرده بودند.

در روز ششم مرداد نمایندگان در یک جلسه غیرعلنی مجلس با بررسی این طرح بر اساس اصل ۸۵ موافقت کرده بودند، اما از آن زمان تاکنون درخواست‌هایی برای لغو بررسی غیرعلنی آن مطرح شده بود.

پیش از رای‌گیری روز سه‌شنبه در صحن علنی، نمایندگان موافق و مخالف به بحث درباره این طرح پرداخت.

 

 

مجتبی توانگر، نماینده تهران به عنوان موافق لغو بررسی این طرح بر اساس اصل ۸۵ گفت: «مجلسی که شعار شفافیت و بهبود وضعیت معیشتی و کرامت به مردم داد چرا می‌خواهد بررسی طرح ساماندهی فضای مجازی را به تاریکی ببرد؟»

او ادامه داد: «برخی از مواد این طرح چنان خام و مخرب است که تصویب و اجرای آن می‌تواند اخلال جدی در سازوکار حاکم بر فضای مجازی ایجاد کند. این طرح به اعتماد بین مردم و نظام کمکی نمی‌کند.»

توانگر گفت: «در این طرح نه تنها به توسعه و بومی سازی پلت‌فرم‌های داخلی کمک نشده بلکه برای کاربران و کسب و کارها محدودیت و مانع ایجاد می‌کند.»

به گفته این نماینده مجلس، در جلسه غیرعلنی دو هفته پیش مجلس درباره این طرح،حامیان آن گفتند که مخالفانش تحت تاثیر اسرائیل هستند.

پیشتر عباس مرادی از طراحان طرح در یک برنامه تلویزیونی تایید کرد که با اجرای این طرح «قطعا محدودیت پهنای باند برای اينستاگرام اعمال می‌شود». او گفت که هدف طرح صیانت این است که پلتفرمی ایجاد شود تا زمینه مهاجرت کاربر ایرانی به نمونه داخلی فراهم و «اینستاگرام پلاس» راه‌اندازی شود.

در پیش‌نویس طرح مجلس، مهلتی کوتاه برای اپلیکیشن‌های خارجی در نظر گرفته شده تا آنان تعهداتی از جمله معرفی نماینده در ایران را بپذیرند، وگرنه مسدود خواهند شد.

یکی از مخالفان این طرح گفته است طبق این طرح، پلتفرم‌های خارجی باید ۱۴ تعهد را بپذیرند که یکی از آنها «احراز هویت اجباری کاربران برای همه خدمات» است اما هیچ پلتفرم خارجی این شرط را نمی‌پذیرد.

با افزایش اعتراض‌ها به این طرح، محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران، در یادداشتی، وضعیت فعلی فضای مجازی در ایران را «ننگین» دانست و معترضان به طرح مجلس را «یک مشت منافق کامنت‌گذار» ساکن «ریاض، آلبانی، دبی و لس‌آنجلس» خواند.

 

تازه چه خبر؟
ابراهیم رئیسی،‌ رییس‌جمهور ایران،‌ در سخنان خود برای نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد که به صورت مجازی ارسال و پخش شد،‌ ضمن تاکید بر بی‌اعتمادی جمهوری...More
مقام‌های هندی از کشف و ضبط یک محموله تقریبا ۳ تنی هروئین خبر دادند که از افغانستان و از طریق بندرعباس به این کشور منتقل شده است. بنابر اعلام این مقام...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More