توییتر در مقابل فرار مالیاتی پزشکان ایرانی
فاصله طبقاتی و فرار مالیاتی در ایران این مرتبه در توییتر با هشتگ #پزشک_فراری_از_کارتخوان ظاهر شده است.
هشتگی که کاربران این شبکه اجتماعی با آن، پزشکانی را با اسم و آدرس معرفی میکنند که دستگاه کارتخوان ندارند و بهگفته این کاربران، با دریافت وجه نقد، از پرداخت مالیات شانه خالی میکنند.
برخی از کاربران رسانه اجتماعی توییتر میگویند حتی دستفروشها هم این روزها دستگاه کارتخوان دارند، ولی پزشکان وجه نقد میخواهند.
این هشتگ با یک سوال شروع شد. وقتی که کاربری به نام سپهر در توییتر نوشت: «خارج از تمام هیاهوها حالا خیلی دلم میخواد یک کمپین بشه راه انداخت بر ضد دکترهایی که دستگاه کارتخوان ندارن. و اسمهاشون معرفی بشه. تا این قشر پردرآمد و متکبر هم در برابر قانون یکسان باشن و مالیات بدن. چه بسا کمک خیلی بزرگی باشه با توجه به حجم پولی که درامدشونه. کسی راهش رو میدونه؟»
صبا آذرپیک، روزنامهنگار در پاسخ به او نوشت که مالیات فقط برای کارگر و کارمند و نیست و در پایان توییتش از کاربران این رسانه خواست تا به دعوت او، «هر #پزشک_فراری_از_کارتخوان را با نام پزشک و آدرسش اعلام کنیم.»
نتیجه این شد تا کاربران توییتر این هشتگ را «داغ» کنند و اسم و آدرس پزشکان را بنویسند، هرچند خبرگزاریهای ایران در چند سال اخیر سوژه نبود کارتخوان در مطب پزشکان را مطرح کردهاند.
امسال، احمد زمانی، معاون پژوهش سازمان امور مالیاتی تخمین زد که بین ۳۵ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در ایران صورت میگیرد.
سال گذشته، خبرگزاری تسنیم تخمین زد که فرار مالیاتی پزشکان به ۵۵۰ میلیارد تومان میرسد و خبرگزاری تابناک از فرار مالیاتی ۶۰۰ میلیارد تومانی پزشکان ایران نوشت.
ادعایی که میتواند عجیب نباشد، وقتی در مقابل حرف احمد میدری، معاون وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی قرار میگیرند که در برنامه تلویزیونی «پایش» در ۱۴ مرداد گفت ۳۰۰ هزار خانواده ثروتمند ایران از پرداخت کامل مالیات فرار میکنند. میدری این موضوع را همزمان با اعلام بازگشت نظام کوپنی با اسم «کالا کارت» خبر داد.
به گفته میدری فرار مالیاتی این خانوادهها در شرایطیست که ۱۳۴ هزار کودک بازمانده از تحصیل در ایران وجود دارد. مالیات از جمله مهمترین ابزارهای دولت برای توسعه آموزش رایگان همگانیست.