خودداری فولکسواگن از تایید خبر خروج از ایران
سفیر آمریکا در آلمان ادعا کرده است که شرکت خودروسازی فولکسواگن پذیرفته که به فعالیتش در ایران خاتمه دهد، اما این شرکت از تایید صحبتهای مقام آمریکایی خودداری کردهاست.
ریچارد گرنل، روز پنجشنبه ۲۹ شهریور به بلومبرگ گفته است که دولت آمریکا و شرکت فولکسواگن هفتهها در مورد خروج از ایران مذاکره کردهاند. سفیر آمریکا از به نتیجه رسیدن مذاکرات استقبال کرده و گفته است: «ما از این تصمیم خوشحالیم زیرا ایران منابع اقتصادیاش را از مردم دور کرده و آنها را خرج خشونت و بیثباتی در تمام جهان میکند.»
این در حالیست که سخنگوی شرکت فولکسواگن از تایید اظهارات سفیر آمریکا در آلمان خودداری کرده و به گفتن اینکه شرکتش تابع تمامی قوانین ملی و بینالمللی است اکتفا کرده. او در گفتگو با خبرگزاری فرانسه تاکید کرده که شرکت فولکسواگن به قوانین مربوط به صادرات پایبند است و در عین حال به تاثیرات احتمالی بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران نیز توجه دارد.
یک منبع مطلع از مذاکرات بین دو طرف آمریکایی و آلمانی نیز به خبرگزاری فرانسه گفته است که مذاکرات هنوز به نتیجه قطعی نرسیدهاند.
شرکت فولکسواگن سال گذشته اعلام کرده بود که فعالیتش در ایران را پس از ۱۷ سال از سر میگیرد. این تصمیم همزمان بود با افزایش تعاملات تجاری بین ایران و آلمان که در پس توافق هستهای سال ۱۳۹۴ آغاز شد. اما تصمیم یکجانبه دونالد ترامپ مبنی بر خروج از توافق هستهای ایران در تیر ماه سال جاری و اعمال مجدد تمامی تحریمهایی که تحت این توافق رفع شده بودند باعث ایجاد موجی از خروج شرکتهای خارجی از ایران شد.
به گزارش یورونیوز تا اواسط شهریور ماه، ۵۳ شرکت از ۲۱ کشور جهان، مناسبات اقتصادی خود با ایران را متوقف کردهاند که از میان آنها ۹ شرکت فرانسوی و ۸ شرکت آلمانی بودهاند. شرکت زیمنس، شرکت خودروسازی دایملر، شرکت فولادسازی اس ام اس گروپ و شرکت هرنکنشت که دستگاههای حفر تونل تولید میکند از جمله شرکتهایی هستند که تجارت با ایران را متوقف کردند.