شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

عضویت رسمی ایران در نشست آتی سازمان شانگهای بررسی می‌شود

 

  لی هویی‌لای، معاون وزارت خارجه چین، با اشاره به اینکه پکن از عضویت جمهوری اسلامی در «سازمان همکاری شانگهای» حمایت می کند، اعلام کرد که عضویت رسمی ایران در این سازمان در نشست روزهای آینده سران بررسی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا لی هویی‌لای، افزوده: «تهران مشارکت فعالانه‌ای در اقدامات سازمان شانگهای داشته و در توسعه آن نیز حضور مثبتی دارد. چین بسیار از این موضوع استقبال و از خواست ایران برای عضویت رسمی پشتیبانی می‌کند.» جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۵ میلادی عضو ناظر این سازمان است.
سال گذشته روسیه تلاش کرده بود تا مراحل اولیه عضویت رسمی ایران در این سازمان آغاز شود، اما تلاش مسکو با مخالفت برخی اعضا روبه‌رو شد. مسکو می‌گوید اکنون که تحریم‌های بین‌المللی ناشی از برنامه هسته‌ای تهران، برچیده شده، تهران می‌تواند به عضویت این سازمان منطقه‌ای درآید.

در اجلاس آینده سران سازمان شانگهای که روزهای ۱۸ و ۱۹ خرداددر آستانه، پایتخت قزاقستان برگزار می شود قرار است هند و پاکستان به عضویت رسمی این سازمان درآیند. بر سر عضویت این دو کشور در سال ۲۰۱۵ توافق صورت گرفته بود. جین‌پینگ و ولادیمیر پوتین، روسای جمهوری اعضای مهم این سازمان در آن شرکت خواهند کرد.
«سازمان‌ همکاری شانگهای» که یک سازمان بین دولتی منطقه ای برای همکاری های چند جانبه امنیتی و اقتصادی است، در سال ۲۰۰۱، توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان و قرقیزستان پایه‌گذاری شد. جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس چهار کشور عضو ناظر این سازمان منطقه ای این سازمان می‌باشند.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More