آمریکا توقیف چهار محموله سوخت ایران را تایید کرد
وزارت دادگستری آمریکا توقیف محموله سوخت ایران که در چهار کشتی به مقصد ونزوئلا ارسال شده بود را تایید کرد.
این وزارتخانه روز جمعه، با انتشار بیانیهای نوشت: «به کمک شرکای خارجی، این محمولهها توقیف شد و اکنون در اختیار آمریکاست.»
براساس اعلام وزارت دادگستری آمریکا، میزان سوخت این کشتیها معادل یک میلیون و ۱۱۶ هزار بشکه است.
خبرگزاری رویترز با اشاره به این حجم، تاکید کرد این بزرگترین محموله توقیفشده نفت ایران از سوی آمریکاست.
وزارت دادگستری آمریکا درباره زمان و مکان توقیف این محمولهها توضیحی ارایه نکرد.
پیشتر پایگاه خبری نورنیوز، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، به نقل از یک «مقام مسئول» که نامش فاش نشد، توقیف کشتی ایرانی یا هرگونه محموله سوخت متعلق به ایران را رد کرده بود.
این مقام جمهوری اسلامی، انتشار خبر در این زمینه را «تلاشی برای فضاسازی غیرواقعی و قدرتسازی دروغین برای آمریکا» اعلام کرد.
حجت سلطانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ونزوئلا، نیز خبر والاستریت ژورنال در این زمینه را رد کرده بود.
پس از انتشار خبر در روزنامه والاستریت ژورنال، یک مقام دولت آمریکا اعلام کرد که پس از مذاکرات میان این کشور و صاحبان کشتیهای حامل سوخت توقیفشده ایران، محموله این کشتیها به کشتیهای دیگری منتقل شده و سپس به سمت آبهای آمریکا برده خواهد شد.
براساس حکم توقیف که ماه گذشته از سوی دستگاه قضایی آمریکا صادر شده، این حکم فقط شامل محمولهها میشود و خود کشتیها را در بر نمیگیرد.
این محمولهها در حال رسیدن به ونزوئلا بودند و شکایتی که دادستانهای فدرال آمریکا ۱۱ تیرماه ارایه داده بودند، در راستای جلوگیری از رسیدن سوخت ایران به ونزوئلا و فرستادن محمولههای دیگر و همچنین قطع درآمد تهران از این راه بوده است.
ایران و ونزوئلا هر دو تحت تحریمهای شدید اقتصادی آمریکا قرار دارند و همچنین آمریکا صاحبان کشتیها را تهدید کرده که در صورت ایفای نقش در تجارت میان ایران و ونزوئلا، آنان را نیز تحریم میکند.
در حالی که این چهار کشتی به نامهای لونا، پندی، برینگ و بلا متعلق به شرکتهای یونانی هستند، این مقام آمریکایی اعلام کرد اقدام جمهوری اسلامی ایران علیه یک کشتی در روز چهارشنبه در خلیج فارس، واکنشی به توقیف محمولههای سوخت ایران از سوی آمریکا بوده است.
این کشتی که ساعاتی از سوی نیروهای نظامی ایران توقیف شد نیز متعلق به یک شرکت یونانی بوده است.