آمریکا دو شبکه وابسته به دولت و نهادهای نظامی ایران را تحریم کرد
آمریکا اعلام کرد دو شبکه را به علت وابسته بودن به دولت و نهادهای نظامی جمهوری اسلامی ایران تحریم کرده است.
وزارت خزانهداری آمریکا روز چهارشنبه ششم شهریورماه در بیانیهای توضیح داد یکی از این شبکهها به کمک یک شرکت صوری مستقر در هنگکنگ تحریمهای آمریکا و محدودیتهای بینالمللی که بر ایران اعمال شده را دور میزده است.
بر اساس این بیانیه، این شبکه تحت هدایت فردی به نام حامد دهقان، «دهها میلیون دلار» دادوستد مربوط به فناوری و قطعات الکترونیکی ساخت آمریکا را برای «اشخاص وابسته به سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی و برنامه موشکی رژیم ایران» تسهیل کرده بود.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد، شبکه دوم برای شرکتهای تحت مالکیت یا کنترل وزارت دفاع ایران محصولات آلیاژ آلومینیوم تحت کنترل «گروه تامینکنندگان هستهای» تهیه کرده بود. این گروه تابع یک نظام کنترل صادرات چندجانبه است که هدف آن پیشگیری از اشاعه هستهای از طریق جلوگیری از صدور تجهیزات و فناوری برای تولید تسلیحات هستهای است.
این بیانیه میافزاید شبکه دوم تحت هدایت حسین شریعت، «به نمایندگی از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران» محصولات آلیاژ آلومینیومی مشمول محدودیتهای گروه تامینکنندگاه هستهای را دریافت کرده بود.
سیگال مندلکر، معاون وزارت خزانهداری آمریکا در امور اطلاعات مالی و تروریسم، گفت: «همانطور که رژیم ایران میکوشد با توسل به نقشههای پیچیده تلاشهایش را برای تقویت برنامه سلاحهای کشتار جمعی مخفی کند، دولت آمریکا هر بار این تلاشها را خنثی میکند.»
او از همه کشورها خواست مراقبل باشند شرکتها و نهادهای مالیشان به فعالیتهای توسعه برنامه موشکی ایران کمک نکنند.
این تحریمهای جدید منجر به «مسدودیت کلیه اموال و منافع» اشخاص فوق در آمریکا میشود.
بر اساس مقررات وزارت خزانهداری، «هر نهاد مالی خارجی که آگاهانه در راستای تسهیل مبادلات مهم گام برداشته یا خدمات مالی گستردهای برای افراد مشخصشده در بیانیه امروز فراهم کند، ممکن است مشمول تحریمهای» خاص حساب بانکی در آمریکا شود.
این تحریمها بخشی از اقدام آمریکا برای افزایش فشارهای اقتصادی بر جمهوری اسلامی است.
دولت آمریکا سال گذشته از توافق هستهای برجام که در قبال رفع تحریمهای ایران، جمهوری اسلامی را ملزم به محدودیتهایی در برنامه هستهایاش میکند، خارج شد و تحریمهای شدیدی را علیه این کشور برقرار کرد.
از آن زمان به بعد تنشها بین ایران و آمریکا شدت گرفته است. ایران این تحریمها را «جنگ اقتصادی» خوانده و به تلافی آن اجرای برخی تعهداتش در چارچوب برجام را متوقف کرده است.