انتقال نسرین ستوده به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان طالقانی؛ نخست وزیر کانادا خواهان آزادی ستوده شد
همزمان با انتقال نسرین ستوده وکیل حقوقبشری زندانی پس از هفتهها اعتصاب غذا به بخش سیسییو بیمارستان طالقانی، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، رفتار جمهوری اسلامی با این وکیل مدافع حقوق بشر را «غیرقابل قبول» خواند و خواهان آزادی او شد.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، با محکوم کردن حبس نسرین ستوده در توییتی نوشت: «حکم نسرین ستوده و رفتاری که با او صورت گرفته غیرقابل قبول است و ما از ایران میخواهیم هرچه سریعتر او را آزاد کند. دفاع از حقوق بشر جرم نیست.»
این درحالی است که عصر شنبه بیست و نهم شهریور رضا خندان، همسر نسرین ستوده، از انتقال نسرین به بخش سیسییوی خبر داد و در صفحه توییتر خود خبر داد که «نسرین ستوده که پیش از ظهر شنبه به خاطر مشکل قلبی و تنگی نفس، فشار خون بسیار پایین و ضعف عمومی شدید به اورژانس بیمارستان طالقانی منتقل شده بود؛ ساعاتی قبل به دلیل شرایط وخیمی که داشت به بخش سیسییو همان بیمارستان منتقل شد.»
نسرین ستوده به دنبال وخامت حالش و بروز «مشکل قلبی» پس از چند هفته اعتصاب غذا، صبح شنبه از بند زنان زندان اوین به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شده بود.
این وکیل و فعال حقوق بشر زندانی، در نامهای از زندان اوین که بامداد ۲۱ مرداد ماه در صفحه فیسبوک همسرش منتشر شد، اعلام کرد به دلیل شرایط ظالمانه که ادامه حبس زندانیان سیاسی را غیرممکن کرده و «با درخواست آزادی زندانیان سیاسی» دست به اعتصاب غذا زده است.
پس از آن بود که نیروهای امنیتی دوشنبه ۲۷ مرداد ماه همزمان با ادامه اعتصاب غذای نسرین ستوده، دختر او «مهراوه خندان» را بازداشت کرده و بدون ارائه هیچ توضیحی به دادسرای امنیت اوین منتقل کردند. مهراوه خندان همان روز ساعاتی پس از بازداشت با با قید کفالت و به طور موقت آزاد شد ولی چند روز بعد محمد مقیمی، وکیل نسرین ستوده، اعلام کرد که «با هدف فشار» بر نسرین ستوده برای دختر ۲۰ ساله او نیز «پرونده» تشکیل دادهاند.
این بخشی از فشارهای وارده بر نسرین ستوده و خانواده این فعال حقوق بشر زندانی است. یک ماه قبل نیز دادستان تهران تمام حسابهای بانکی ستوده را بدون ارائه توضیحی به او، خانواده یا وکیلش مسدود کردند.
ستوده در نامه ۲۱ مرداد ماه خود برای اعلام اعتصاب غذا، تاکید کرده بود: «در میانه بحران کرونا که ایران و جهان را در برگرفته است شرایط زندانیان سیاسی چنان سخت و دشوار شده است که ادامه حبس با این شرایط ظالمانه غیرممکن شده است.»
این وکیل زندانی در نامه خود با تشریح روند غیرقانونی تشکیل پرونده و بازداشت بسیاری از فعالان سیاسی نوشت: «قضات دادگاه انقلاب بیپروا و مکررا به متهمان سیاسی اظهار میدارند که صرفا برپایه گزارش نهادهای اطلاعاتی و امنیتی حکم صادر میکنند و بازجو در بدو دستگیری متهمان پیشاپیش حکم قضایی را به آنان میگوید».
ستوده در نامه خود با بیان اینکه مکاتبات زندانیان برای یافتن راههای قانونی تنفسی بیپاسخ مانده است، اعلام کرد: «با بیجواب ماندن کلیه مکاتبات و با درخواست آزادی زندانیان سیاسی، دست به اعتصاب غذا میزنم.»
مقامهای قوه قضاییه و مسئولان سازمان زندانها تاکنون توضیحی درباره شرایط جسمی نسرین در جریان اعتصاب غذا و همچنین درباره پاسخ به خواستههای این زندانیان توضیحی ارائه نکردهاند.