حسین خانزادی از امضای قرارداد محرمانه نظامی ایران با روسیه خبر داد
حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، که هفته گذشته به روسیه سفر کرده بود از انعقاد یک قرارداد نظامی «محرمانه» با این کشور خبر داد و گفت: «بندهایی از این توافقنامه دارای طبقهبندی است» اما «برای نخستین بار است که چنین توافقی بین دو کشور صورت میگیرد».
سخنان فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره قرارداد «محرمانه» نظامی با روسیه درحالی بیان شده است که جمهوری اسلامی در چند سال گذشته و برای اولین بار از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون به روسیه اجازه داد که جنگنده بمبافکنهای استراتژیک خود را در پایگاه هوایی همدان مستقر و از این پایگاه به عنوان مرکزی برای بمباران مناطقی در سوریه استفاده کند.
خانزادی روز دوشنبه در نشست خبری مراسم افتتاحیه مسابقات غواصی عمق ارتشهای جهان در کیش، با اشاره به سفر خود به روسیه گفت که در جریان این سفر «نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با وزرات دفاع روسیه موافقتنامه نظامی امضا کرده است.»
او از بیان جزئیات این قرار داد خودداری کرد، اما گفت که «به نمایندگی از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران» این موافقتنامه را با وزارت دفاع روسیه امضا کرده است و تاکید کرد که این قرار داد «نقطه عطفی در همکاریهای نظامی تهران و مسکو به حساب میآید».
خانزادی افزود: «بندهایی از این توافقنامه دارای طبقهبندی(محرمانه) است، اما در مجموع هدف از امضای آن، توسعه همکاریهای نظامی میان دو کشور است و قطعا بخش اعظمی از آن شامل نیروهای دریایی دو کشور میشود.»
خانزادی گفت: «بخشی از مذاکرات ما با طرف روس، دارای افقهای کوتاه، میان و بلندمدت است که با هدف گسترش همکاریهای دفاعی ایران و روسیه در همه بخشهای نیروهای مسلح دو کشور دنبال میشود».
فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین در خصوص خبری که پیشتر درباره مانور مشترک با روسیه در شمال اقیانوس هند بیان کرده بود، گفت: درباره «برگزاری رزمایش نیروهای دریایی دو کشور در منطقه اقیانوس هند به توافق رسیدهایم» و به زودی «جلسات هماهنگی و طرحریزی این رزمایش آغاز خواهد شد».
خانزادی در جریان سفر هفته گذشته خود به روسیه نیز خبر توافق با این کشور برای برگزاری مانور مشترک در شمال اقیانوس هند را اعلام کرده و گفته بود: «وقتی از اقیانوس هند صحبت میکنیم شاید بخش مهم و قابل توجه آن منطقه شمال اقیانوس هند باشد که به دریای مکران، تنگه هرمز و همینطور خلیج فارس متصل میشود.»
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به انجام مذاکراتی در خصوص دریای خزر با طرف روسی نیز اشاره اما جزئیات آن را بیان نکرد.
خانزادی گفت که در جریان سفر به روسیه «مذاکرات فشرده در ارتباط با توسعه تعاملات دفاعی و همکاریهای نظامی در منطقه دریای خزر» انجام شد و تاکید کرد که «این مذاکرات در چارچوب اجلاس فرماندهان نیروهای دریای خزر و موافقتنامهای است که بین ما پیشتر امضا شده و در حال تکمیل است».
فرمانده نیروی دریایی ارتش در نشست خبری روز دوشنبه خود در کیش و در پاسخ به سئوالات خبرنگاران در خصوص «رویدادهای منطقه در هفتههای گذشته»، گفت: «در منطقه اتفاقی نیافتاده و تنها تحکیم امنیت نیروی دریایی مطرح بوده است.»
او گفت: «نمایشی که کشورهای استکباری و در راس آنها آمریکا و انگلیس اجرا کردند تنها یک بلوف بزرگ به جهان و یک اقدام فریبکارانه است که میخواهند نشان دهند منطقه فاقد امنیت است، در حالیکه منطقه کاملا امن بوده و تلاشهای آنها برای ناایمن جلوه دادن منطقه بیهوده است.»
سخنان فرمانده نیروی دریایی ارتش درحالی بیان شد که طی دو ماه گذشته چهار نفتکش در بندر فجیره و دو نفتکش در دریای عمان آماج حمله قرار گرفتند، ایران یک فروند پهپاد آمریکایی را سرنگونکرد و در مقابل آمریکا نیز اعلام کرد که دستکم یک فروند پهپاد ایران را در نزدیکی یک ناو آمریکا سرنگون کردهاست.
علاوه بر این، به دنبال توقیف نفتکش گریس۱ از سوی نیروی دریایی بریتانیا تحت عنوان «نقض تحریمها علیه سوریه»، نیروی دریایی سپاه پاسداران تاکنون نفتکش «ریاح»، نفتکش بریتانیایی استنا ایمپرو و در آخرین مورد روز یکشنبه یک نفتکش دیگر را توقیف کردهاست. بر مجموعه این رویدادها باید سقوط روز یک شنبه ۱۳ مرداد ماه یک فروند جنگنده نیروی هوایی ارتش در ساحل بوشهر را هم افزود.