حمله سایبری آمریکا برای پیشگیری از توقیف نفتکشها از سوی ایران
روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی به نقل از مقامهای ارشد آمریکا نوشت که این کشور ۲۰ ژوئن در یک حمله سایبری، به منظور جلوگیری از توقیف نفتکشها از سوی ایران، یک «پایگاه داده» را که نیروهای شبهنظامی ایران از آن برای حمله به نفتکشها استفاده میکردند، از بین برده است. با حمله سایبری به این پایگاه داده، آمریکا دسترسی خود به یک شبکه ارتباطی مهم سپاه پاسداران را که مدت نامعلومی به آن دسترسی داشته، از دست داده است.
به گفته این مقامها، ایران هنوز در حال تلاش برای بازیابی اطلاعات از دسترفته و راهاندازی مجدد سیستمهای رایانهای از جمله شبکههای ارتباطی نظامی است. مقامهای رسمی آمریکا نتایج این حمله را به صورت جزئی بررسی کردند تا به تردیدها در دولت ترامپ مبنی بر بیشتر بودن مزایای انجام این عملیات نسب به هزینههای آن - از جمله از دست دادن اطلاعات و دسترسی به شبکه ارتباطی مورد استفاده از سوی سپاه پاسداران - پایان دهند.
به گفته یک مقام ارشد، «این پایگاه داده که مورد حمله سایبری قرار گرفت، به تهران کمک میکرد تا انتخاب کند کدام نفتکش را هدف قرار دهد. هیچ نفتکشی از زمان حملات سایبری ۲۰ ژوئن، مورد هدف قرار نگرفته است، گرچه تهران نفتکش بریتانیایی را در تلافی توقیف نفتکش ایرانی توقیف کرد».
به گفته نورمن رول، مقام ارشد اطلاعاتی سابق، عملیات سایبری آمریکا به منظور تغییر رفتار ایران بدون تشدید تنشها طراحی شده و ایران باید درک کند که «آمریکا قابلیتهای درخوری در این زمینه دارد و امید برای رقابت با این تواناییها بیهوده است.»
پیش از این ترامپ دستور حملههای سایبری شدیدتر را داده بود که با رای کنگره تصویب شد. به این ترتیب، وزارت دفاع آمریکا اجازه اجرای این دست حملات را بدون دریافت مجوز مستقیم از دستگاه ریاست جمهوری دارد.
دولت ایالات متحده مستنداتی منتشر کرده و گفته است سپاه پاسداران جمهوری اسلامی عامل اصلی حملههای اخیر در ماههای مه و ژوئن بوده است. حملههایی که با استفاده از مین علیه نفتکشها در خلیج فارس و تنگه هرمز انجام شده است.