شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.
سخنان وزیر آموزش و پرروش درباره کم‌‌فروشی در کار؛

خطابم به معلمان نبود

محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش و پرورش ایران، پس از انتشار ویدیویی از سخنانش در جلسه با معاونان و مدیرکل‌های وزارتخانه که در آن می‌گوید «نباید کم‌فروشی کنند و بگویند که حقوق ما کم است یا دیر پرداخت شده»، در توییتی گفت حرف‌هایش خطاب به معلمان نبوده است. 

این ویدیو در کانال رسمی وزارت آموزش و پرورش و با عنوان «سخنان وزیر آموزش و پرورش درباره کم‌فروشی» منتشر شد و بسیاری از کاربران رسانه‌های اجتماعی این سخنان را خطاب به معلمان تعبیر کردند و به آن واکنش نشان دادند.

حاجی‌میزرایی درباره معیار کم‌فروشی گفت که در بازار ترازو وجود دارد و یک کیلو، یک کیلو است و ۹۵۰ گرم هم ۹۵۰ گرم است اما معیار کم‌فروشی این است که باید ببینیم خدمتی که به دانش‌آموزان ارائه می‌کنیم خودمان را قانع و راضی می‌کند.

او اضافه کرد که معیار دوم هم مقایسه کاری است که انجام می‌دهیم با کاری که باید انجام شود و این کار قالب و قاعده‌ای دارد و باید در اندازه قابل قبولی ارائه شود.

بخش بحث‌برانگیز سخنان وزیر آموزش و پرورش که با واکنش‌های زیادی در رسانه‌های اجتماعی روبرو شد این بود که: «ما در مسئولیت بسیار خطیر و بزرگی قرار گرفتیم و معنای حقوقی که می‌گیریم این است که ما این خدمت را کامل ارائه می‌کنیم. هرکس قبول ندارد نباید پای این قرار داد را امضا کند.»

وزیر آموزش و پرورش در ادامه تاکید کرد که «هرکسی امضا کرد یعنی به هیچ عامل دیگری ربط  ندارد، فلانی خوب رفتار کرد، فلانی بد رفتار کرد. حقوق ما را دیر دادند، حقوق ما را زود دادند، حقوق ما را کم دادند، حقوق ما را زیاد دادند. به فلانی زیاد دادند با فلان دستگاه اینجوری هستند».

حاجی‌میزرایی خطاب به کسانی که نسبت به وضعیت صنفی و معیشتی خود اعتراض دارند، گفت: «هیچ چیز معیار نیست چون پذیرفتیم و می‌توانیم نپذیریم کسی ما را مجبور نکرده است. اگر نمی‌توانیم زیر بار این مسئولیت قد علم کنیم، بکشیم کنار.»

 

 

با وجودی که وزیر آموزش و پرورش خطاب قراردادن معلمان در سخنان اخیرش را تکذیب کرده، اعتراض‌های معلمان به کمبود حقوق و بی‌توجهی آموزش و پرورش به خواسته‌های صنفی و معیشتی آنها سال‌هاست که ادامه دارد.

در سال‌های گذشته تشکل‌های صنفی معلمان ایران از جمله کانون صنفی معلمان چندبار در اعتراض به وضعیت صنفی و معیشتی معلمان اقدام به برگزاری تجمع و تحصن کردند، اما اعتراضات مسالمت‌آمیز معلمان با سرکوب شدید مواجه شد.

صدها معلم در هیات‌های رسیدگی به تخلفات اخراج، توبیخ یا تعلیق شدند، ده‌ها معلم نیز از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت یا احضار شدند و شماری از آنها‌ با احکام سنگین قضایی مواجه و شماری از فعالان صنفی معلمان از جمله اسماعیل عبدی، محمد حبیبی و محمود بهشتی لنگرودی برای سال‌ها زندانی شدند.

آخرین تجمع‌های معلمان، تجمع ۲۱ مهرماه نمایندگان مربیان پیش‌دبستانی سراسر ایران است که مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش در اعتراض به «دستمزد پایین» و «عدم تعیین تکلیف استخدامی» برگزار شد.

روزنامه همشهری همان روز گزارش داد که برخی از این معلمان با وجود داشتن مدرک فوق لیسانس مرتبط «فقط ۲۰۰ هزار تومان» در ماه دستمزد می‌گیرند.

پیشتر نیز در ماه‌هالی گذشته گزارش‌هایی از تجمع‌های اعتراضی مربیان پیش‌دبستانی و همچنین معلمان حق‌التدریس در تهران و استان‌های دیگر منتشر شده بود.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More