رییس پدافند غیرعامل: برخی روزها ۵۰ هزار حمله سایبری علیه ایران انجام میشود
غلامرضا جلالی، رییس سازمان پدافند غیرعامل ایران، از «حجم بسیار زیاد» حملات سایبری علیه این کشور خبر داد و گفت: «برخی روزها ۵۰ هزار اتک سمت کشور انجام میشود.»
جلالی که در یک برنامه تلویزیونی در شبکه پنج سیمای جمهوری اسلامی سخن میگفت، درباره حملات سایبری علیه ایران ادامه داد: «حمله سایبری آمریکا و اسرائیل به [تاسیسات] نطنز با «استاکسنت» اثر بیدارکننده و خوبی داخل کشور ما داشت.»
استاکسنت بدافزاری بود که در سال ۲۰۱۰ وارد تاسیسات اتمی ایران شد و سانتریفیوژهایی که در غنیسازی اورانیوم به کار میرفت را خراب کرد. مقامهای ایران، مسئولیت انتشار استاکسنت را به اسرائیل و آمریکا نسبت دادند.
رییس سازمان پدافند غیرعامل ایران گفت: «بعد از حمله استاکسنت تاکنون اقدامات زیادی برای حمله به زیرساختهای هستهای ما شده ولی هیچ کدام موفق نبوده است.»
او همچنین درباره حملهها با «سلاح سایبری» گفت: «سالی بیش از هفت-هشت مورد اتک جدی در این حوزه نداشتهایم که اینها را توانستیم کنترل کنیم و نوعی از آن مراقبت کنیم.»
جلالی درباره حملات سایبری علیه نیروگاههای غیراتمی و پالایشگاههای نفتی ایران نیز با تایید انجام چنین حملاتی گفت: «حملهای که ما را از کار بیاندازد نداشتهایم، ولی حملاتی که سیستمهای دفاعی ما آنها را کنترل کنند بوده و کنترل کردهایم.»
این اظهارات رییس سازمان پدافند غیرعامل ایران در حالی است که به تازگی و پس از حملات علیه تاسیسات نفتی عربستان سعودی، اخباری مبنی بر حمله گسترده سایبری به تاسیسات صنعتی و نفتی ایران منتشر شد، اما مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری ایران این موضوع را تکذیب کرد.
با این حال، سازمان نتبلاکس (NetBlocks) که وضعیت اینترنت در جهان را رصد میکند با انتشار نموداری از وقوع اختلال در شبکه اینترنت ایران خبر داد و اعلام کرد که این اختلال در ساعت ۱۱ شب ۲۹ شهریور ۹۸ به وقت تهران آغاز شده و روی برخی از ارائهدهندگان اینترنت تاثیر محدودی داشته است.
همچنین چند ماه پیش، رسانههای آمریکایی از حملات سایبری آمریکا علیه سامانه تسلیحاتی سپاه پاسداران در تلافی سرنگونی پهپاد آمریکایی از سوی سپاه پاسداران خبر دادند.
جلالی همچنین با اشاره به سیلهای مرگبار اخیر در ایران، بار دیگر آن را به «ابردزدی برخی کشورها» مربوط دانست و گفت: «من هنوز کاملا بر این اعتقاد هستم... موضوع، تغییرات عامدانه اقلیمی است. درواقع ابزارهایی در دنیا وجود دارد که میتواند اثرگذاری در لایههایی از جو و یونوسفر کند که تغییرات اقلیمی در دنیا درست کند.»