اسناد افشا شده جدید از برنامههای جمهوری اسلامی برای حمله سایبری به نقاط مختلف جهان خبر میدهد
شبکه خبری اسکای نیوز گزارش داد به اسناد محرمانهای از ایران دست یافته که شامل برنامههای جمهوری اسلامی برای انجام حملههای سایبری، از جمله علیه کشتیهای باری و ساختمانهای هوشمند در نقاط مختلف جهان است.
به گفته یک منبع آگاه که از محتوای مدارکی که در اختیار اسکای نیوز قرار گرفته با خبر است، این مدارک شامل پنج گزارش تحقیقی در ۵۷ صفحه است که از سوی یک واحد سایبری تهاجمی مخفی به نام «شهید کاوه» تهیه شده است. این واحد بخشی از فرماندهی سایبری سپاه پاسداران به شمار میآید.
این مدارک، شامل تحقیقی است درباره اینکه چگونه میتوان با حمله سایبری یک کشتی باری را غرق کرد یا چطور میتوان یک پمپ سوخت را در یک ایستگاه سوخترسانی منفجر کرد.
بخش دیگری از مدارکی که به دست اسکای نیوز رسیده، شامل اطلاعاتی مربوط به تجهیزات ارتباطی در صنعت جهانی کشتیرانی و سیستمهایی است که در ساختمانهای هوشمند در نقاط مختلف جهان، روشنایی، حرارت و تهویه هوا را کنترل میکنند.
طبق این گزارش، مدارک مذکور به طور ویژه روی تحقیقات بر شرکتها و فعالیتهایی متمرکز است که در کشورهای غربی همچون آمریکا، بریتانیا و فرانسه صورت میگیرد.
در مهر ماه ۲۰۲۰ و پیش از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، آژانس امنیت ملی ایالات متحده اعلام کرد که ایران و روسیه با هدف دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اطلاعات رای دهندگان را به دست آوردهاند. او خاطرنشان کرد ایران عامل ارسال ایمیلهای تهدید آمیز برای ایجاد ترس و وحشت در رای دهندگان در چند ایالت بوده است.
از سوی دیگر، بر اساس تحقیقی که شرکت امنیت سایبری «پروف پوینت» نتیجه آن را در فروردین ماه منتشر کرد، گروههای هکر ایرانی، با نام «فسفر» یا «بچه گربه جذاب»، ۲۵ متخصص پزشکی در زمینههای ژنتیک، عصبشناسی و تومورشناسی را هم در آمریکا و هم اسرائیل هدف حملات سایبری قرار دادهاند.
بر اساس گزارش این موسسه، این اقدام احتمالا بخشی از عملیات جمعآوری اطلاعات پزشکی و دادههای شخصی بوده و در پی تنشهای مداوم میان ایران و اسرائیل انجام شده است.
طبق این تحقیق، این کارزار حملات سایبری نشان میدهد که بیش از یک دهه پس از نفوذ بدافزار «استاکسنت» به تاسیسات هستهای ایران، هنوز اقدام به هک در بازی جاسوسی پرمخاطره بین ایران، اسرائیل و آمریکا نقشی اساسی دارد.