![](https://old.iranintl.com/sites/default/files/styles/articles_landing/public/49252401_303.jpg?itok=B85Ri9vJ)
سرپرست وزارت دفاع آمریکا از متحدانش در ناتو خواست تا اقدامات ایران را علنا محکوم کنند
مارک اسپر، سرپرست وزارت دفاع آمریکا، در بروکسل از ناتو خواست تا «اقدامات خصومت آمیز ایران» را علنا محکوم کنند. او از متحدانش انتظار دارد تا به مشارکت در طرح در حال تکمیل با هدف «محافظت بهتر از آبراهههای راهبردی» خلیج فارس و دریای عمان بیاندیشند.
تنش بین تهران و واشنگتن پس از سرنگونی یک پهپاد آمریکایی از سوی سپاه پاسداران وارد مرحله تازهای شده است. ایالات متحده آمریکا به دنبال آن است تا اجماع جهانی را برای اعمال فشار بیشتر بر ایران به دست آورد.
مایک اسپر که به تازگی جانشین پاتریک شاناهان، نامزد پست وزارت دفاع آمریکا شده، با اشاره به پهپاد ساقط شده از متحدانش در ناتو خواست تا کمک کنند ایران از مسیر تنشهای نظامی فاصله گیرد و به مسیر دیپلماتیک روی آورد.
واشنگتن مصمم است با اعمال فشار بر ایران، تهران را به میز مذاکره کشاند. پیشتر مارک اسپر هنگام ترک واشنگتن به مقصد بروکسل به خبرنگاران گفته بود که هدف آمریکا تبدیل کردن موضوع ایران به موضوعی بینالمللی است. از اینرو «باید به گونهای عمل کند که متحدان و شرکایمان در همکاری با ما، ایران را به میز مذاکرات باز گردانند».
اسپر که سابقه جنگ علیه صدام حسین در عراق را در کارنامه دارد، تاکید کرد که آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست، «اما برای دفاع از منافع نیروهای ایالات متحده در منطقه آمادهایم.» او هشدار داد که «هیچ کس نباید به دلیل ضعفش مرتکب اشتباهی شود.»
جمهوری اسلامی ایران نیز نسبت به جنگ موضع مشابهی دارد و دقیقا همین عبارتها را عنوان میکند. با این تفاوت که ایران با اشاره به تحریمهای اخیر ترامپ، میگوید که آمریکا باب گفتوگو و دیپلماسی را «برای همیشه» بست.
کاخ سفید اوایل این هفته شخص رهبری جمهوری اسلامی و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، را به فهرست تحریمهای خود افزود. دونالد ترامپ این تحریمها را برای کشاندن ایران به پای میز مذاکره ضروری خوانده است. او در عین حال میگوید بدون هیچ شرطی آماده گفتوگو و مذاکره با ایران است.
در مقابل علی خامنهای که به مقامهای آمریکایی کمترین اعتمادی ندارد، پیشنهاد مذاکره از سوی واشنگتن را «فریب» خوانده که هدفش به گفته او «خلع سلاح ملت و حذف عوامل اقتدار» ایران است.
با به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، آمریکا از توافق برجام خارج شد و در پی آن تحریمها از جمله در حوزه نفت بازگشت و نام مقامهای جمهوری اسلامی ایران به تدریج فهرست تحریمهای ایالات متحده اضافه شد.