شورای همکاری خلیج فارس خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شد
شورای همکاری خلیج فارس، شامل شش کشور عربی کویت، عربستان سعودی، قطر، امارات متحده عربی، بحرین و عمان، تمدید تحریم تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران شد.
نايف فلاح مبارک الحجرف، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، روز شنبه، در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل متحد، همچنین نوشت که شورای همکاری خلیج فارس خواستار «اعمال هر گونه اقدامات اضافه لازم دیگر برای جلوگیری از برنامه توسعه ناامنکننده تسلیحاتی ایران» شد.
شورای همکاری خلیج فارس در این زمینه به اقداماتی نظیر «مسدود کردن هدفمند داراییها و ممنوعیت سفر برای اشخاصی که در تامین، فروش و انتقال اسلحه و مواد مرتبط با آن به ایران یا از این کشور، در ارتباط هستند» اشاره کرد.
در نامه این شورا آمده که ایران «به توسعه سلاح در تمام منطقه» ادامه میدهد و این امر «بخشی از سیاست منطقهای توسعهطلبانه و مداخلهجویانه» ایران در امور داخلی کشورهای عربی، از جمله کشورهای عضو سازمان همکاری خلیج فارس است که با منشور سازمان ملل متحد در تضاد است.
نامه شورای همکاری خلیج فارس برای تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی، نشان دهنده اتحاد و همنظری شش کشور عضو این سازمان، با وجود اختلافات این کشورها در سالهای اخیر است.
در همین حال مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در نشست خبری هفته گذشته خود گفت ایالات متحده هفته آینده قطعنامهای را برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به شورای امنیت ارائه خواهد داد.
پمپئو با اشاره به اینکه بخش بزرگی از مناقشه یمن به دلیل اقدام جمهوری اسلامی ایران در ارسال غیرقانونی سلاح به حوثیهای این کشور است، گفت: «آمریکا هفته آینده برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران، قطعنامهای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهد کرد.»
به موجب توافق هستهای ایران، تحریمهای تسلیحاتی جمهوری اسلامی در مهر ماه پایان مییابد. از آنجا که آمریکا در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شده بود و عضوی از این قرارداد به شمار نمیآید، واشینگتن قصد دارد از طریق شورای امنیت به تمدید تحریمهای ایران اقدام کند.
در عین حال ناظران سیاسی پیشبینی میکنند که این اقدام آمریکا در شورای امنیت با مخالفت روسیه و چین مواجه شود.