فضای امنیتی در تهران همزمان با مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی
همزمان با فضای امنیتی در تهران و برگزاری مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی، اعتراضها به حضور نماینده اتحادیه اروپا در این مراسم ادامه دارد.
مراسم تحلیف رئیسی ساعت ۱۷روز پنجشنبه ۱۴ مرداد در مجلس شورای اسلامی آغاز شد و به نوشته کاربران رسانههای اجتماعی، فضای امنیتی شدیدی در تهران برقرار شده است.
پیش از این اعلام شده بود پروازها از فرودگاههای تهران و البرز لغو میشود.
روز پنجشنبه نیز ابوالفضل موسویپور، جانشین رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران، اعلام کرد که از ساعت ۱۳ تمامی مسیرهای منتهی به مجلس شورای اسلامی مسدود شده است.
شماری از مقامهای سایر کشورها برای حضور در مراسم تحلیف رئیسی به تهران رفتهاند.
به گزارش رسانههای ایران، شامگاه چهارشنبه و صبح پنجشنبه روسای جمهور عراق و افغانستان، نخست وزیران ارمنستان و الجزایر، و مهمانان دیگری از جمله اسماعیل هنیه از رهبران حماس، نعیم قاسم نایب رئیس حزبالله لبنان و محمد عبدالسلام، فرستاده ویژه حوثیها وارد تهران شدند.
بنابر گزارشها محمد مخبر، رییس کنونی «ستاد اجرایی فرمان امام» به عنوان نماینده ویژه رییس جمهوری ایران به استقبال رییس جمهوری عراق رفت.
در روزهای گذشته خبرهایی درباره معاون اولی محمد مخبر در کابینه رئیسی منتشر شده بود.
ادامه اعتراضها به حضور نماینده اروپا
همزمان، اعتراضها به تصمیم اتحادیه اروپا برای اعزام انریکه مورا به عنوان نماینده این اتحادیه برای شرکت در مراسم تحلیف رئیسی همچنان ادامه دارد.
در دو روز گذشته علاوه بر نهادهای حقوق بشری، از جمله دفتر اروپایی عفو بین الملل و سازمان حقوق بشر ایران، شاهزاده رضا پهلوی و همچنین نخست وزیر اسرائیل به این اقدام اتحادیه اروپا اعتراض کرده و خواستار انجام تحقیقات کیفری درباره نقش رئیسی در کشتار سال ۶۷ شدهاند.
در همین حال ۱۳ حزب و گروه، از جمله حزب کومله کردستان ایران، حزب دمکرات کردستان ایران، حزب کومله کردستان، جنبش بلوچستان آزادو اتحادیه دموکراتیک آذربایجان نیز در بیانیهای مشترک به این اقدام اعتراض کردند.
این گروهها با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا نمایندهای به مراسم آغاز به کار الکساندر لوکاشنکو در بلاروس نفرستاد، پرسیدهاند: «آیا ما به عنوان مردمی از میانه آسیا نسبت به مردم بلاروس از ارزش کمتری برخورداریم؟ آیا اتحادیه اروپا رویکرد متفاوتی را بر اساس نژاد انتخاب کرده است؟»
در این بیانیه همچنین با اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی در عراق و سوریه تاکید شده است: «چه تعداد افراد دیگری باید به دلیل اقدامات نظامیان ایران کشته شوند و چند نفر دیگر باید به اروپا فرار کنند تا اتحادیه اروپا متوجه شود سیاست مماشات با ایران نه تنها ناقض اصول اتحادیه اروپا است بلکه، در پی افزایش مهاجرت به اتحادیه اروپا، منافع این اتحادیه را هم تهدید میکند؟»
یک روز پیشتر نیز نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر، در نامهای به انریکه مورا از حضور او در این مراسم به شدت انتقاد کرد.
او با اشاره به سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ و اعتراضات خوزستان و دیگر موارد نقض حقوق بشر نوشت: «چطور است که شما برای ادامه مذاکرات با حکومت ایران میتوانید به ایران سفر کنید و حکومت ایران شما را می پذیرد، اما واکسنهای شما را برای مردم ایران نمی پذیرند؟ چون اولی برای بقای حکومت و دومی برای بقای مردم است.»