شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

مجلس و دولت خطاب به یکدیگر؛ در بورس دخالت نکنید

هم‌زمان با گزارش‌های متناقض درباره پذیرش استعفای رییس سازمان بورس، مجلس و دولت یکدیگر را به دخالت در بورس متهم کردند.

محسن علیزاده عضو شورای عالی بورس روز چهارشنبه اول بهمن ماه از موافقت این شورا با استعفای رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد.

به گفته علیزاده، قرار شده در ۱۵ روز آینده رییس جدید و یا سرپرست سازمان بورس انتخاب شود.

روز سه شنبه رسانه‌ها متن استعفای حسن قالیباف اصل، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار را منتشر کردند.

او در نامه اش از «فراهم نشدن شرایط اعلامی جهت حمایت از صنایع، بازار سرمایه و سرمایه گذاران» بورس انتقاد کرده و «اقدامات سیاسی و ورود غیرحرفه ای و بیش از حد اشخاص و مسئولین به مباحث بازار سرمایه» را نیز مورد اشاره قرار داده بود.

با این حال حسن قالیباف اصل استعفای خود را تکذیب کرده بود.

در روزهای اخیر گروهی از سهام‌داران متضرر با تجمع مقابل سازمان بورس شعارهایی از جمله «‌مرگ بر روحانی»، «‌کازینوی اسلامی همین‌جاست» و «‌مرگ بر مفسد اقتصادی» سردادند.

هم‌زمان با افت شاخص بورس در روزهای گذشته، مجلس و دولت یکدیگر را به دخالت در بازار بورس متهم کردند.

 

 

 

در همین حال روز چهارشنبه محمود واعظی، رییس دفتر رئیس جمهور ایران، از نمایندگان مجلس خواست که در بورس دخالت نکنند.

به گفته واعظی، نمایندگان مجلس درباره درباره بورس جلسه برگزار می‌کنند و وقتی شاخص بورس مثبت می‌شود «می‌گویند ما مشکل  را حل کردیم و دولت نتوانست، اما وقتی شاخص بورس منفی می‌شود می‌گویند ما از اول تذکر داده بودیم». 

او با اشاره به ضرر گروهی از سهامداران بورس گفت که حسن روحانی دستور داده طرحی تهیه شود تا «از آنهایی که به این دو صندوق اعتماد کردند سلب اعتماد نشود.» واعظی توضیح بیشتری درباره این طرح نداد. 

هم‌زمان با این سخنان نصرالله پژمانفر، رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، گفت که «دخالت‌های رییس جمهور و رییس دفتر او» بورس را «به این وضعیت نابسامان کشانده است.»

یک روز پیش از این سخنان محمد باقر قالیباف، رییس مجلس، از عملکرد دولت در بورس انتقاد کرده و گفته بود:«۴۰ روز پیش به وزیر اقتصاد گفتم بازار سرمایه دچار سوء مدیریت است و باید اصلاح شود، اما این بازار همچنان دچار همان آسیب است.»

درباره دلایل افت شاخص بورس نظرات متفاوتی بیان شده است. برخی از کارشناسان دلیل افت بورس را تحولات بازار ارز در ایران و کاهش قیمت دلار پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا دانسته‌اند.

در مقابل، برخی اقدام شرکت‌های وابسته به دولت و دیگر نهادهای حکومت موسوم به سهامداران حقوقی را دلیل افت شاخص بورس عنوان کرده اند. 

پیش از این شماری از کارشناسان اقتصادی با اشاره به حبابی بودن برخی سهم ها یا حتی حبابی بودن بورس، نسبت به پیامدهای ترکیدن این حباب هشدار داده بودند.

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More