معترضان به حجاب اجباری، در گشت ارشاد را کندند
گروهی از شهروندان تهرانی با ماموران پلیس که به زور دو دختر جوان را به اتهام پوشش نامناسب سوار بر خودروی پلیس موسوم به گشت ارشاد کرده بودند درگیر شدند.
در این درگیری که جمعه شب ۲۶ بهمن ماه اتفاق افتاده، نیروهای پلیس برای متفرق کردن مردم اقدام به شلیک تیر هوایی کردند.
خبرگزاری دولتی ایرنا تایید کرده که محل وقوع این رویداد، منطقه نارمک واقع در شرق تهران بوده است.
در این فیلم یکدقیقهای که با گوشی تلفن همراه گرفته شده، شهروندی میگوید در نتیجه درگیری بین برخی شهروندان با مأموران گشت ارشاد، درِ خودرو از جا کنده میشود.
یک منبع در نیروی انتظامی در گفتگو با ایرنا، درگیری و کنده شدن در خودرو را تایید کرده است.
ایرنا به نقل از این منبع نوشت: «ماموران گشت امنیت اخلاقی به ۲ خانم جوان که پوشش و حجاب مناسبی نداشتند تذکر دادند که بعد از چند دقیقه تعدادی از شهروندان دور آنان جمع شدند تا مانع انتقال آن ۲ خانم شوند.»
به گفته این منبع، چند جوان در کار نیروهای گشت ارشاد «اخلال ایجاد کردند و ماموران نیز برای متفرق کردن افراد، مجبور به شلیک هوایی شدند».
وی در ادامه گفت: «با پیاده شدن دو خانم از خودرو، مردم نیز متفرق شدند و موضوع خاتمه پیدا کرد.»
گشت ارشاد شاخهای از نیروی انتظامی است که برای مبارزه با آنچه جمهوری اسلامی «بدحجابی و بیحجابی» میخواند فعالیت میکند. پوشیدن لباسهای چسبان و دارای رنگهای خاص از مصادیق بدحجابی به شمار میآید.
نقضکنندگان قوانین حجاب به مجازاتهای مختلف از جمله جریمه نقدی، شلاق و یا در صورت تکرار به حبس محکوم میشوند.
مرداد ماه گذشته، مرکز پژوهشهای مجلس نتایج پژوهشی را درباره «مداخله دولت در موضوع حجاب» منتشر کرد. این گزارش نشان میدهد که دامنه ۶۰ تا ۷۰ درصدی از زنان جامعه در گروه محجبههای عرفی بدحجاب ـ با تعریف شرعی ـ قرار دارند و اقلیت ۳۰ تا ۴۰ درصدی از زنان جزو باحجابها محسوب میشوند؛ از این میزان، حدود ۱۳درصد بهصورت سنتی حجاب خود را رعایت میکنند.
بر مبنای نتایج این پژوهش، حجاب شرعی برای ۳۵ درصد از افراد جامعه ارزشمند است. افزون بر این، با افزایش تحصیلات، میزان حجاب زنان ایران کاهش مییابد. در گزارش مزبور تصریح شده است که افراد تحصیلکرده و جوان ساکن شهرهای بزرگ، بیشترین میزان فاصله را با حجاب شرعی و حکومتی دارند.
دادههای سومین موج از «پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان» متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۱۳۹۴ نیز نشان میدهد که حدود ۲۲ درصد از «حجاب اجباری» حمایت میکنند. ضمن اینکه در تمام استانهای کشور ـ جز خراسان جنوبی ـ اکثریت شهروندان با «حجاب اختیاری» موافقاند.