مکارم شیرازی عربستان را به برنامهریزی مذهبی در خوزستان متهم کرد
ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعه ساکن قم، با تاکید بر اینکه دشمنان برای منطقه خوزستان و اهواز برنامه دارند، خواستار انجام فعالیتهای جهادی و توسعه «برنامههای عمیق مذهبی» در شهر اهواز شده است.
او در دیدار روز سهشنبه هجدهم دی ماه با طلبههای دو حوزه علمیه فعال در اهواز، دولت عربستان را متهم به برنامهریزی مذهبی در این منطقه کرد و گفت: «وهابیت تکفیری در حال نزول و پایان عمرشان است و با پولهای سعودی میخواهند به زندگی کثیف خود ادامه دهند.»
حکومت جمهوری اسلامی پیش از این برنامه مشابهی را در استان خراسان رضوی اجرا کرده است. در این استان هم با این استدلال که وهابیت در حال گسترش است، آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، دستور اجرای برنامههای پیشگیرانه را صادر کرد. این برنامهها با محوریت سپاه پاسداران انجام میشود، ولی سیاستگذاری آن تحت نظر احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، و ناصر مکارم شیرازی صورت میگیرد.
در این طرح، نهادی با عنوان «ستاد ساماندهی مسائل فرهنگی حاشیه شهر مشهد» به ریاست ناصر مکارم شیرازی و دبیری احمد علمالهدی تشکیل شد و دفتر آیتالله خامنهای بر امور آن نظارت داشت. توسعه مساجد و پایگاههای بسیج و حوزههای علمیه، افزایش تعداد کانونهای تبلیغ شیعه و برنامههای فرهنگی و کمکهای مالی از طریق قرارگاه سازندگی «سپاه امام رضا» به مردم منطقه از جمله دستورکارهای این ستاد در خراسان رضوی بوده است. به گفته احمد علمالهدی، آیتالله خامنهای از اجرای چنین طرحی در حاشیه شهر مشهد کاملا راضی بوده و به دیگران توصیه کرده است که از این مدل الگوبرداری کنند.
پیش از این، علی ساری، نماینده اهواز در مجلس، هم گفته بود: «استان خوزستان شرایط استراتژیک و حساسی دارد و گروههای مختلف، از جمله وهابیون و سلطنتطلبها، در تلاش برای جذب جوانان به گروههای خود هستند، که با توجه به شرایط استان بهراحتی میتوانند بر جوانان تاثیر بگذارند.»
در حالیکه مقامهای اجرایی استان خوزستان از مشکلاتی چون حاشیهنشینی، فقر، بیکاری، فقدان امکانات بهداشتی و رفاهی، نبود تاسیسات ورزشی و فرهنگی و... بهعنوان عوامل نگرانکننده نام بردهاند، مقامهای مذهبی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر برنامههای متعددی را با عنوان «دورههای تخصصی جریانشناسی و نقد وهابیت»، «جشن کرامت» و... در مناطق محروم اهواز اجرا کردهاند و به اجرای برنامههای مولودیخوانی و توزیع نشریات مذهبی در این مناطق میپردازند تا با آنچه «تهاجم وهابیت» توصیف میکنند مبارزه کنند.