هشدار مقامهای علوم پزشکی در آستانه پاییز: تخت آیسییو نداریم
در حالی که مقامهای دولت ایران هرگونه کمبود امکانات در بحران کرونا را رد میکنند؛ مسئولان و مقامهای دانشگاههای علوم پزشکی درباره کمبود تجهیزات و تخت بیمارستانی هشدار میدهند.
سعید صفری، معاون مرکز تحقیقات جراحی مغز و اعصاب عملکردی دانشگاه «شهید بهشتی»، چهارشنبه ۱۲ شهریور با «بسیار بالا» دانستن ضریب اشغال تختهای آیسییو در ایران نسبت به کمبود آنها برای فصل پاییز و زمستان هشدار داد.
صفری در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا گفت: «مهمترین مساله این است که تخت آیسییو نداریم. از الان باید به فکر فصل پاییز و زمستان باشیم.»
او افزود: «در مراکز دولتی محدودیت بسیار زیادی برای پذیرش بیماران جدید وجود دارد.»
روز سهشنبه نیز جلیل کوهپایهزاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران، تایید کرد تجهیزات پزشکی و نیروی انسانی مورد نیاز برای بیمارستانها تامین نشده است.
اما پیش از آنها حسن روحانی و سعید نمکی، رییسجمهور و وزیر بهداشت، کمبوهای بهداشتی در بحران کرونا را رد کرده بودند. روحانی گفته بود «همه چیز به وفور» وجود دارد و نمکی هم از «جایگاه ممتاز» ایران در این زمینه سخن گفته بود.
صفری در ادامه گفتوگوی خود اشاره کرده است: «این موضوع موجب میشود یکسری بیماران که نیاز به مراقبتهای ویژه دارند به خاطر پر بودن بخش آیسییو مجبور شوند در بخشهای عادی تحت درمان قرار بگیرند.»
وزیر بهداشت مردادماه در زمینه رسیدگی به بیماران گفته بود: «این افتخار جمهوری اسلامی است که یک بیمارمان پشت در هیچ بیمارستانی سرگردان نبود.»
صفری ضمن اشاره به افزایش روزانه نیاز بیماران به تخت آیسییو گفت: «فرصت برای ایجاد تختهای جدید محدود است.»
این متخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه اضافه کرد: «در این شرایط به ویزیتهای مراقبتهای ویژه در منزل نیاز داریم تا بتوانیم با کاستن از مراجعات به بیمارستان، از تختهای موجود به بهترین نحو بهره ببریم.»
او بودجه بالا و تجهیزات پیشرفته را از جمله مسائل مرتبط با راهاندازی تختهای جدید دانست.
ایران اینترنشنال در مردادماه به سندی دست پیدا کرده بود که نشان میداد ۹۱ درصد تختهای بخش مراقبتهای ویژه که به بیماران کرونا اختصاص داده شده، در اشغال است.
دو روز پس از گزارش ایران اینترنشنال معاون سازمان نظام پزشکی این مساله را تایید کرد و درباره کمبود تختهای آیسییو هشدار داد.