پایان نشست برجام؛ نمایندگان برای مشورت به خانه باز میگردند
با پایان نشست کمیسیون مشترک برجام در وین، اروپا از باقی ماندن «کارهای بسیار» برای این مذاکرات خبر داد و روسیه اعلام کرد قرار است هیاتهای نمایندگی برای مشورت با حکومت خود تا پیش از نشست هفته آینده به کشورشان بازگردند.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات وین، روز سهشنبه ۳۱ فروردینماه ضمن اشاره به پایان جلسه کمیسیون در صفحه توییترش نوشت: «تصمیم بر این شد که کمی تنفس داده شده تا اجازه داده شود هیاتها تکالیف خود را انجام دهند و با پایتختشان مشورت کنند.»
او ضمن ابراز رضایت از پیشرفت در مذاکرات، از تشکیل نشست بعدی کمیسیون در اوایل هفته آینده خبر داد.
اروپا: هنوز کارهای سختی مانده
اروپا هم اعلام کرده با وجود پیشرفتهای به دست آمده طی دو هفته گذشته، هنوز کارهای بسیاری برای انجام دادن در مذاکرات وین باقی مانده است.
انریکه مورا، معاون سیاسی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با اشاره به نیاز به تلاش سخت در ادامه گفتوگوها در توییترش نوشت: «سومین گروه کارشناسی برای رسیدگی به مسائل متوالی ایجاد شد.»
پیشتر نماینده روسیه و همچنین مقامهای ایران تایید کرده بودند که مذاکرات وارد فاز تهیه پیشنویس برای توافق شده است.
ایران: زیادهروی شود متوقف میکنیم
همزمان عباس عراقچی هم که رییس هیات ایرانی مذاکرهکننده را بر عهده دارد اشاره کرده با وجود دشواری و موانع پیش رو، روند مذاکرات رو به جلو است.
عراقچی در عین حال دوباره تاکید کرد که هیات ایرانی هر زمان روند گفتوگوها به سمت «زیاده خواهی، وقت کشی و چانهزنیهای غیرمنطقی» برود، مذاکره را متوقف خواهد کرد.
اشاره این دیپلمات جمهوری اسلامی به هشدار علی خامنهای، رهبر حکومت ایران، است که پیش از مذاکرات درباره «فرسایشی» شدن مذاکرات تذکر داده بود.
چین: تمرکز بر تحریمهاست
همزمان نماینده چین هم گفته تمام طرفها درباره دستورالعمل نهایی برای بازگرداندن ایران و آمریکا به برجام شفاف هستند.
این دیپلمات پکن اشاره کرد همچنان تمرکز مذاکرات بر لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران است.
چالش غنیسازی ۶۰ درصدی
ساعتی پیش از آغاز این دور از مذاکرات علی ربیعی، سخنگوی دولت، در واکنش به سخنان اخیر جو بایدن، رییسجمهور آمریکا، درباره غنیسازی ۶۰ درصدی توسط ایران گفته بود این اقدام «نمایش توانایی فنی در پاسخ به خرابکاری تروریستی» در تاسیسات نطنز بوده است.
بایدن گفته بود اقدام ایران در غنیسازی ۶۰ درصدی خلاف توافق است و کمکی به پرونده هستهای نمیکند.
مذاکرات وین در حالی آغاز شد که ایران در پی «انفجار» در سایت هستهای نطنز اسرائیل را محکوم کرد و ضمن انتقاد از آمریکا و اروپا سطح غنیسازی اورانیوم خود را مجددا بالا برد.