گسترش اعتصابها در پالایشگاهها و مراکز صنعتی ایران؛ فرهنگیان هم تجمع کردند
اعتصابهای کارگری در صنایع، پالایشگاهها و سازمانهای دولتی ایران با تجمع و اعتصاب فرهنگیان در تهران، کارگران پالایشگاهی در خوزستان، و شاغلان صنعت خودروسازی در استان مرکزی ادامه یافت.
خبرگزاری ایلنا، یکشنبه ۱۹ مرداد گزارش داد دهها نفر از معلمان خرید خدمت از شهرستانهای مختلف با سفر به تهران در مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. این معلمان خواستار رسیدگی به وضعیت استخدامی خود شدهاند.
همزمان با این تجمع در تهران، در شماری از استانها نیز معلمان با مشکلات مشابه در مقابل استانداریها تجمع کردند.
این معلمان به نداشتن امنیت شغلی، استخدام نشدن و پرداخت نشدن حق معیشت هم معترض هستند.
همزمان شماری از آموزشیاران نهضت سوادآموزی نیز در اعتراض به بازماندن از تبدیل وضعیت استخدامی در مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.
ادامه اعتصابهای پالایشگاهی
بر اساس گزارشهای منتشرشده در رسانههای اجتماعی، جمعی از کارگران پیمانکار شاغل در پالایشگاه «بید بلند» بهبهان در استان خوزستان در اعتراض به محرومیت از امنیت شغلی دست به اعتصاب و تجمع زدند.
اعتصاب این کارگران در پی نگرانی از احتمال اخراج خود و همچنین در اعتراض به وجود «رانت» و «لابی» در استخدام نیروها بوده است.
روز شنبه نیز هشتمین روز اعتصابهای گسترده در شماری از پالایشگاههای جنوب ایران برگزار شد.
در موج جدید اعتصابات این بخش پالایشگاه نفت سنگین قشم و پالایشگاههای آبادان، اصفهان، پارس جنوبی، پارسیان، پتروشیمی لامرد، پتروپالایش کنگان و پالایشگاه جفیر شاهد دست از کار کشیدن کارگران بودهاند.
ادامه اعتصاب صنایع: هفتتپه و هپکو همچنان معترض
کانال تلگرام «سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه» نوشت پنجاه و ششمین روز از اعتصاب کارگران این مجتمع در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات معوق و تعیین تکلیف وضعیت کارخانه برگزار شد.
در دور جدید اعتصاب کارگران که روز ۲۶ خردادماه آغاز شد «پرداخت حقوق معوق»، « تمدید دفترچه بیمه»، «بازگشت به کار همکاران اخراجی»، «بازداشت امید اسدبیگی، مدیرعامل شرکت»، «خلع ید کارفرما و بخش خصوصی» و «بازگرداندن ثروتهای اختلاسشده به کارگران» از جمله مطالبات مطرحشده بوده است.
همزمان در اراک نیز کارگران هپکو در داخل این شرکت دست به تجمع اعتراضی و اعتصاب زدند.
ایلنا به نقل از این كارگران نوشته است: «تیم مدیریتی سازمان خصوصیسازی که اکنون یکسال است در شرکت مستقر شده،نتوانسته شرکت را به بهرهوری و رونق برساند و همچنان تولید در این کارخانه صنعتی قدیمی متوقف است.»
کارگران هپکو دور اخیر اعتراضات خود را از یک هفته پیش آغاز کرده بودند.