یک نماینده مجلس: اشکالات شورای نگهبان به CFT قابل رفع نیست
مجتبی ذوالنور، یک نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی گفت، اشکالهای شورای نگهبان به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT) «به هیج عنوان قابل رفع نیست».
به گفته او: «ایرادات شورای نگهبان به متن کنوانسیون است نه شروط هفتگانه کمیسیون امنیت.»
او افزود، «ما هم نمیتوانیم متن اصل کنوانسیون را تغییر دهیم».
ذالنور اضافه کرد که ارسال این لایحه به مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز چارهساز نیست، چرا که به گفته او «فضا در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال حاضر به گونهای است که اگر CFT به آنجا برود رای نخواهد آورد».
او این مساله که «صحبتهایی با مجمع در این رابطه شده و فرد یا افرادی قانع شدند» را نیز رد کرده و خبر داد که «هیچکس در خصوص CFT در مجمع تشخیص قانع نشده است».
شورای نگهبان سیزدهم آبان ماه امسال و تقریبا همزمان با آغاز دور دوم تحریمهای آمریکا علیه ایران اعلام کرد که مصوبه مجلس درباره پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم را رد کرده است. گرچه بعدها اعلام شد نظر شورای نگهبان پیش از این تاریخ به مجلس رسیده، اما از نمایندگان خواسته شده تا روز ۱۳ ابان، این مساله را علنی نکنند.
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، آن زمان اعلام کرده بود که این شورا به لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم بیش از ۲۰ ایراد وارد کرده است. ایرادهای که شامل «ابهام، مغایرت با شرع و قانون اساسی» بود.
لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) مهرماه سال جاری در مجلس ایران تصویب شد.
دولت روحانی برای آنکه از قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) جلوگیری کند، به ارائه چهار لایحه «پیوستن به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمانیافته»، «پیوستن به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم»، «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» و «اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم» به مجلس اقدام کرده است.
گروه ویژه اقدام مالی تا بهمنماه به ایران فرصت داده است تا با تصویب لوایح مورد نظر، از ورودش به فهرست سیاه این گروه جلوگیری شود.
اکنون اما ذوالنور، که رییس کمیته هستهای مجلس است، گفت: «طبق نقل آقای لاریجانی روسیه و چین تهدید کردهاند که اگر شما FATF را نپذیرید ما نمیتوانیم با شما همکاری کنیم».
به گفته ذوالنور «مگر تاکنون که ما ارتباط داشتیم FATF را پذیرفته بودیم؟ از این به بعد هم تفاوتی نمیکند و ارتباط ما دایر است. یعنی همان عللی که نمیگذارد چین و روسیه و دیگر کشورها به آمریکا ملحق شود همان علت هم باعث ادامه همکاری است اگر هم ما آن را بپذیریم باز هم این گونه نیست که فشار آمریکا برداشته شود».