شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

۱۶نفر از ۲۸ امضا کننده دو بیانیه برای «استعفای خامنه‌ای» طی دو ماه بازداشت شده‌اند

دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران تاکنون دست‌کم ۱۶ تن از امضاکنندگان دو بیانیه جداگانه  «۱۴ کنشگر زن» و «۱۴ فعال سیاسی و مدنی» برای «استعفای علی خامنه‌ای و گذار از جمهوری اسلامی» را بازداشت کرده‌اند.

از میان امضا‌کنندگان «بیانیه ۱۴ فعال سیاسی و مدنی برای استعفای خامنه‌ای و تغییر قانون اساسی»، تاکنون ۹ نفر بازداشت شده‌اند، هاشم خواستار، محمد نوری‌زاد، جواد لعل‌محمدی، محمدحسین سپهری، حوریه فرج‌زاده، عباس واحدیان شاهرودی، زرتشت احمدی ‌راغب، رضا مهرگان و کمال جعفری یزدی.

همچنین، از میان امضا‌کنندگان «بیانیه ۱۴کنشگر زن برای استعفای خامنه‌ای و گذار از جمهوری اسلامی» ۸ نفر بازداشت شده‌اند، فاطمه سپهری، حوریه فرج‌زاده، نرگس منصوری، شهلا جهان‌بین، شهلا انتصاری، زهرا جمالی، گیتی پورفاضل و فرنگیس مظلوم.

با توجه به این‌که حوریه فرج‌زاده هر دو بیانیه را امضا کرده است، در مجموع از ۲۷ تنی که این دو بیانیه را امضا کرده‌اند، دست‌کم ۱۶ نفر علاوه بر این‌که بازداشت شده‌اند، از ملاقات با خانواده‌‌ و دسترسی به وکیل محروم بوده‌اند.

شماری از بازداشت‌شدگان در اختیار نیروهای امنیتی مشهد قرار دارند. صدیقه مالکی‌فرد، همسر هاشم خواستار، روز یکشنبه ۱۰ شهریور گفت در مراجعه به دادگاه انقلاب مشهد پی برده است تا آن لحظه «هیچ پرونده‌ای» به نام بازداشت‌شدگان ثبت نشده است. او با اشاره به محتوای سخنان مسئولان دادگاه انقلاب مشهد، گفت بازداشت‌شدگان «هیچ اتهامی» را نپذیرفته‌اند، جدا از هم نگهداری می‌شوند و به هیچ‌کدام اجازه ملاقات با خانواده داده نشده است.

مسئولان دادگاه انقلاب مشهد گفته‌اند که قرار «بازداشت موقت» این افراد تمدید شده است و «معلوم نیست» چه زمانی آزاد می‌شوند.

محمد ملکی، فعال مدنی و یکی از امضا‌کنندگان «بیانیه ۱۴ فعال سیاسی و مدنی برای استعفای خامنه‌ای و تغییر قانون اساسی»، که ۸۶ سال دارد، روز یکشنبه ۱۰ شهریور با انتشار ویدیویی، ضمن اعتراض به بازداشت امضا‌کنندگان این دو بیانیه و موج گسترده بازداشت‌ها و صدور احکام سنگین برای فعالان مدنی و سیاسی، فعالان کارگری و همچنین زنان معترض به حجاب اجباری، شخص علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، را مسئول این اقدام‌ها دانست.

ملکی در این ویدیو می‌گوید: «به حاکمیت و آقای خامنه‌ای می‌گویم بس کنید. تا کی ظلم و جور و بی‌عدالتی، تا کی آزار مردم، تا کی دزدی و جنایت و فساد، خدا را بس کنید، بس کنید این همه ظلم و بیداد را.»

 

بازداشت ۹ نفر از امضاکنندگان «بیانیه ۱۴ فعال سیاسی و مدنی»

نیروهای امنیتی ابتدا ۵ نفر از امضاکنندگان «بیانیه ۱۴ فعال سیاسی و مدنی برای استعفای خامنه‌ای و تغییر قانون اساسی»، هاشم خواستار، محمد نوری‌زاد، جواد لعل‌محمدی و محمدحسین سپهری و حوریه فرج‌زاده را روز ۲۰ مرداد ۱۳۹۸، به اتفاق شماری از همفکرانشان از جمله غلامحسین بروجردی، مرتضی قاسمی، فاطمه سپهری، عبدالرسول مرتضوی و پوران ناظمی، وقتی هنگام برگزاری دادگاه تجدیدنظر کمال جعفری‌یزدی، مقابل دادگاه انقلاب مشهد جمع شده بودند، بازداشت کردند.

پس از آن، شامگاه یکشنبه ۲۷ مرداد، گروهی از مامورهای امنیتی با ورود به منزل عباس واحدیان شاهرودی، ضمن ضرب و شتم شدید او مقابل اعضای خانواده، او را بازداشت و به بازداشتگاه  اداره کل اطلاعات مشهد منتقل کردند.

روز سه‌شنبه ۵ شهریور، مامورها با ورود به منزل زرتشت احمدی ‌راغب در شهریار، او را بازداشت کردند. ماموران همچنین برخی وسایل شخصی و تلفن همراه او و همسرش را توقیف کردند.

یک روز بعد، چهارشنبه ۶ شهریور، مامورهای امنیتی  رضا مهرگان، فعال مدنی و یکی از دیگر امضاکنندگان «بیانیه ۱۴ فعال سیاسی و مدنی»، را در یکی از روستاهای حوالی رامسر بازداشت کردند.

در  تازه‌ترین مورد از بازداشت امضا‌کنندگان این بیانیه، مامورهای امنیتی شامگاه جمعه ۹ شهریور، کمال جعفری یزدی را در منزلش در مشهد بازداشت کردند.

 

بازداشت ۸ تن از امضا‌کنندگان «بیانیه ۱۴کنشگر زن» در سه هفته

پس از انتشار «بیانیه ۱۴کنشگر زن برای استعفای خامنه‌ای و گذار از جمهوری اسلامی» در ۱۴مرداد، تاکنون ۷ نفر از زنان امضا‌کننده این بیانیه بازداشت شده‌اند؛ وزارت اطلاعات فرنگیس مظلوم را نیز پیش از انتشار علنی بیانیه بازداشت کرده بود.

از میان امضا‌کنندگان «بیانیه ۱۴کنشگر زن»، ابتدا حوریه فرج‌زاده  و فاطمه سپهری روز ۲۰ مرداد در مشهد بازداشت شدند.

حوریه فرج‌زاده خواهر شهرام فرج‌زاده است، یکی از کشته‌‌شدگان اعتراض‌های سال ۱۳۸۸، همان جوانی که در عاشورای سال ۱۳۸۸ خودروی نیروی انتظامی در میدان ولیعصر تهران او را زیر گرفت و چند بار از رویش رد شد.

فاطمه سپهری، فعال مدنی و حقوق زنان و همسر شهید، یکی دیگر از امضاکنندگان «بیانیه ۱۴کنشگر زن» است که به اتفاق برادرش، محمدحسین سپهری، یکشنبه ۲۰ مرداد در مشهد بازداشت شد.

عصر  یک‌شنبه بیست و یکم مرداد، مامورهای امنیتی نرگس منصوری را هم هنگام بازگشت به منزل، بازداشت کردند. نرگس منصوری، فعال مدنی و کارگری و حقوق زنان، عضو سندیکای شرکت واحد و فرزند جانباز شهید است.

سپس در روز چهارشنبه ۳۰ مرداد، شهلا جهان‌بین، یکی دیگر از امضاکنندگان این بیانیه، با ضرب و شتم بازداشت و بخشی از لوازم شخصی از جمله تلفن همراهش ضبط شد.

یک روز بعد، پنجشنبه ۳۱ مرداد، مامورهای امنیتی با ورود به منزل شهلا انتصاری در رشت، این فعال کارگری و کنشگر حقوق زنان را بازداشت کردند.

روز شنبه ۲ شهریور نیز زهرا جمالی، فعال مدنی و کنشگر حقوق زنان و یکی دیگر از امضا‌کنندگان «بیانیه ۱۴کنشگر زن»، در تهران بازداشت شد.

همان روز، جبهه ملی ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد نهادهای امنیتی گیتی پورفاضل، وکیل و حقوقدان عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران و یکی دیگر از امضا‌کنندگان «بیانیه ۱۴ کنشگر زن»، را بازداشت کرده‌اند. در این بیانیه گفته شده است که پورفاضل از ۵ روز قبل ناپدید شده بود.

فرنگیس مظلوم، مادر سهیل اعرابی، زندانی عقیدتی، و از امضاکنندگان این بیانیه، نیز دو هفته پیش از انتشار عمومی «بیانیه ۱۴ کنشگر زن» بازداشت شد و از آن زمان، در بند ۲۰۹ زندان اوین که متعلق است به وزارت اطلاعات، به سر می‌برد.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More