نزدیک یک سوم بیماران مبتلا به کووید با اختلال در کارکرد مغز مواجه شدهاند
نیویورک تایمز گزارش داد که تحقیقات جدید نشان میدهد یک سوم بیماران بستری شده کرونا با تغییراتی در کارکرد مغز مواجه شدهاند.
این تحقیق در فاصله ماههای مارس تا آوریل سالجاری میلادی در آمریکا در ۱۰ بیمارستان و روی بیش از ۵۰۰ بیمار مبتلا به کرونا انجام شده که علائمی از گیجی تا کاهش سطح هوشیاری مشابه وضعیت کما داشتهاند.
نتایج این تحقیق نشان میدهد بیمارانی که چنین علائمی داشتند دوره بستری و درمانشان در بیمارستان سه برابر مدت بیماران دیگر بوده است.
محققان همچنین گفتند که تغییرات کارکرد مغزی ایجاد شده در این گروه از بیماران مبتلا به کرونا رابطه مستقیمی با میزان مرگ و میر دارد. بر این اساس بیمارانی که دچار این عارضه شدهاند هفت برابر بیشتر با احتمال مرگ مواجه بودهاند.
علاوه بر این، فقط نزدیک ۳۲ درصد از بیمارانی که چنین شرایطی داشتهاند بعد از طی دوره درمان کرونا و بهبودی توانستهاند به زندگی روزمره خود بازگردند. این در حالی است که میزان بازگشت دیگر بیماران مبتلا به کرونا پس از طی دوره درمان به زندگی عادی ۸۹ درصد است.
دکتر ایگور کورالنیک، محقق ارشد بیماریهای مغز و اعصاب درباره این تحقیق گفت که این بیماران در اصطلاح پزشکی دچار انسفالوپاتی، سندرم اختلال کارکرد مغز شدهاند. او افزود که این وضعیت میتواند شامل مشکلاتی از قبیل توجه و تمرکز یا از دست دادن حافظه کوتاه مدت، گمراهی، حیرت و حتی عدم واکنش عمیق یا گاهش سطح هوشیاری مشابه کما باشد.
به گفته این محقق ارشد بیماریهای مغز و اعصاب، کسی که دچار انسفالوپاتی میشود پس از خروج از بیمارستان، از نظر توانایی مراقبت از خود و انجام امور شخصی بدترین نتایج را دارد.
دکتر کورالنیک همچنین گفت که محققان دلیل بروز انسفالوپاتی در شماری از بیماران بستری شده مبتلا به کرونا را شناسایی نکردهاند. او تاکید کرد که اینکه شواهد بسیار کمی وجود دارد که ویروس کرونا به طور مستقیم به سلولهای مغزی حمله کند.
این محقق ارشد بیماریهای مغز و اعصاب گفت که اکثر کارشناسان میگویند این علائم عصبی احتمالا در اثر واکنش سیستم ایمنی بدن ایجاد میشود که معمولا سایر اندامها و همچنین مغز را تحت تاثیر قرار میدهد.