«معضل ایران» در رابطه با شاهزادهی سعودی و راهحل آن
روزنامهی واشنگتن تایمز، امروز پنجشنبه پنجم مرداد، در مقالهای به قلم 'راب سبحانی' (Rob Sobhani) به «معضل چگونگی برخورد با ایران» برای محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی پرداخته و مینویسد: وی میبایستی نسبت به مردم ایران رفتار ملایمتری اتخاذ کند.
در این مقاله آمده است: «نقطه شروع هر سیاستی از سوی ولیعهد جدید عربستان سعودی محمد بن سلمان نسبت به جمهوری اسلامی ایران میتواند این باشد که دو واقعیت را در نظر بگیرد. نخست آنکه رژیم ایران همچنان جدّیترین تهدید نسبت به امنیت منطقه خاورمیانه و مهمترین کشور در پشتیبانی از تروریزم باقی مانده است و دوم آنکه، مردم ایران نیز همچنان جدّیترین تهدید نسبت به رژیم اسلامی و تنها امید واقعی برای تغییرات اساسی در کشورشان باقی ماندهاند.
اگر محمد بن سلمان سیاستهای درستی را در قبال رژیم جمهوری اسلامی در پیش بگیرد، نه تنها در تاریخ از او به عنوان کسی که «معضل ایران» را حل کرد یاد خواهد شد، بلکه او مبتکر یک سیستم اقتصادی فراگیر جدید در خاورمیانه خواهد بود.
با توجه به دوستی محمد بن سلمان با پرزیدنت ترامپ، هر سیاست جسورانه او در مورد رژیم اسلامی در تهران بدون شک با پشتیبانی کامل پرزیدنت و همه اعضای شورای امنیت ملی او روبرو خواهد شد.»
این مقاله میافزاید: «تا امروز سیاست عربستان سعودی در مورد ایران به نتایجی که ریاض امیدوار بوده است یا به رضایت خاطر حاکمان در تهران بیانجامد یا رفتار آنها را مهار کند، نرسیده است.
واقعیت این است که موضعگیریهای وزیر خارجه عربستان سعودی 'عادل الجبیر' در مورد ایران به درستی رفتار خطرناک و مخرب آن در یمن، بحرین، سوریه و لبنان را به خوبی نشان میدهد، اما به چالش واقعی چگونگی مواجهه با رژیمی که دشمن عربستان سعودی است پاسخ نمیدهد. بدین منظور سیاست جامعی که محمد بن سلمان میبایستی بطور جدّی در این مورد اتخاذ کند اینست که یک روش جدید را برای حل 'معضل ایران' در پیش بگیرد.
این سیاست با کشیدن یک خط مشخص جداکننده بین مردم ایران و رژیم حاکم بر آنهاست. محمد بن سلمان میتواند با گفتوگوی مستقیم با مردم ایران برنامه و چشمانداز آینده خود برای داشتن یک رابطه صلحآمیز و دوستانه با مردم ایران را با آنها در میان بگذارد.
وی میتواند در این گفتوگو به موضوع تاریخ طولانی ایران و میراث فرهنگی و تمدن آن اشاره کند و دست دوستی خود را به سوی صاحبان واقعی این کشور، یعنی مردم ایران دراز کند.»
این مقاله در پایان کمک به پرداخت هزینه سفر حج سالخوردگان ایرانی، تشکیل یک کارگروه مشترک میان نخبگان و تکنوکراتهای ایرانی- عربستانی، و حتی کمک به مخارج بازسازی مناطق محروم ایران، با گنجاندن آنها در چارچوب طرح 'ویژن ۲۰۳۰ ' از سوی محمد بن سلمان را پیشنهاد میکند.