آغاز فرایند قانونی مسدودکردن تحریمهای آمریکا علیه ایران ازسوی اروپا
اتحادیه اروپا اجرای تدابیری قانونی برای حفاظت روابط تجاری اروپا با ایران در مقابل تحریمهای آمریکا پساز خروج این کشور از برجام را آغاز کرد.
روز جمعه، ۲۸ اردیبهشتماه، یک روز پس از اینکه دونالد توسک، رییس شورای اروپا در پایان جلسه روز پنجشنبه رهبران اتحادیه اروپا در شهر صوفیه، پایتخت بلغارستان از ماندن اروپا در برجام خبر داد، روند لایحه قانونی این اتحادیه برای انسداد تحریمهای آمریکا از تأثیرگذاری روی شرکتهای اروپایی شروع شد.
براساس این لایحه جدید، شرکتهای اروپایی ملزم به پیروی از قوانین تحریمی آمریکا نخواهند بود.
ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا هم گفته است که اتحادیه اروپا باید از شرکتهایش، ازطریق تهیه متممی برروی قانون موسوم به بازدارنده حمایت کند. او گفت که اتحادیه اروپا باید از کسبوکار اروپایی، بهویژه از شرکتهای کوچک و متوسط حمایت کند.
پیش از او امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه نیز گفته بود که شرکتهای بینالمللی که دارای منافع متعددی در کشورهای مختلف هستند، تصمیمهایشان را برمبنای منافعشان میگیرند و همچنان باید این آزادی عمل را داشته باشند.
این اظهارات در شرایطی انجام شده است که برخی شرکتهای اروپایی طرف قرارداد با ایران، بهدلیل نگرانی از بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران، درصدد پایاندادن به پروژههای خود برآمدهاند. در همین راستا، شرکت کشتیرانی مولر-مرسک دانمارک که بزرگترین شرکت حمل محمولههای دریایی است، روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشتماه اعلام کرد به دلیل تحریمهای آمریکا، فعالیتهای خود در ایران را متوقف میکند.
پیش از آن بیمه آلیانتس، زیمنس و توتال نیز از توقف فعالیتهایشان در ایران خبر داده بودند.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در اظهاراتی گفته است که ادامه همکاری با ایران، برای برخی شرکتهایی که دارای روابط تجاری گسترده با آمریکا هستند، «شدنی نیست و نباید توهمی در این زمینه ایجاد شود».