آمار تلفات حملات نیوزیلند به۵۰ نفر رسید
با پیدا شدن جنازه یک قربانی دیگر در یکی از مساجد مورد حمله قرار گرفته در شهر کرایستچرچ نیوزیلند، آمار تلفات این حادثه مرگبار به ۵۰ تن رسیده است.
جنازه جدید مربوط به مسجد النور است که در حمله روز جمعه ۴۰ نفر فقط در آنجا به رگبار بسته شده بودند. همچنین تعداد ۳۴نفر در بیمارستان بستری هستند و ۱۲ نفر به سبب نامساعد بودن وضعیتشان در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
همزمان با اعلام بالا رفتن آمار کشتهشدگان این حملات، جاسیندا آردرن، نخستوزیر نیوزیلند، تاکید کرد قوانین مربوط به نگهداری سلاح تشدید خواهد شد.
او در مصاحبه خبری روز یکشنبه گفت: «تغییراتی در قوانین مربوط به سلاح صورت خواهد گرفت. جزئیات این سیاست را در جلسه فردای هیات دولت به تفصیل بررسی خواهیم کرد.»
در همین حال، دیوید پارکر، دادستان کل نیوزیلند، اعلام کرد اسلحه نیمهخودکار کلا ممنوع خواهد شد.
نیوزیلند ۵ میلیون نفر جمعیت دارد و تعداد اسلحه گرم ثبتشده در این کشور یک میلیون و ۵۰۰ هزار قبضه گزارش شده است.
استرالیا، که در همسایگی نیوزیلند است، در پی کشتار پرت آرتور در سال ۱۹۹۶ میلادی قوانین نگهداری سلاح را تشدید کرد.
مظنون اصلی حملات روز جمعه به نمازگزاران در دو مسجد برنتون تارانت ۲۸ ساله است. این استرالیایی راستگرای افراطی پیرو فرقهای است که نژاد سفید را برتر میدانند.
او پس از یک بار تفهیم اتهام در حضور قاضی در بازداشت است. قرار است در تاریخ ۵ آوریل برای دادرسی مجدد در دادگاه حضور یابد تا به اتهام وی به «قتل عمد» رسیدگی شود.
به گفته پلیس، تارانت در این قتل عام به تنهایی عمل کرده است و امکان دارد اتهامات جدیدی نیز علیه او اقامه شود.
حملات روز جمعه، که از سوی آردرن تروریستی توصیف شده است، بدترین کشتار در نوع خود در تاریخ نیوزیلند است. در پی این حملات، سطح هشدار امنیتی در این کشور به بالاترین سطح خود افزایش یافته است.
آردرن در گفتگوی خود با خبرنگاران همچنین گفت اسامی قربانیان حادثه در اختیار خانوادههای آنان قرار گفته اما تشخیص هویت کشتهشدگان همچنان ادامه دارد.
او با اشاره با اینکه انتشار اسامی قربانیان خبری «ناگوار» برای خانوادههاست گفت: «آنان عزیزانشان بودند و همه نیوزیلندی بودند.»
بیشتر قربانیان این حادثه پناهندگانی از کشورهای مختلف از جمله پاکستان، هند، مالزی، اندونزی، ترکیه، سومالی و افغانستان بودند.
در پی این حادثه، بحثهایی درباره ضرورت تغییر نام تیم اول راگبی نیوزیلند در گرفته است. نام فعلی تیم «جنگجویان صلیبی کانتبری» است که به خاطر فحوای کلامی مذهبی، حساسیت ایجاد کرده است.
تارانت در مانیفستی که در شبکههای اجتماعی منتشر کرده، گفته است که عملیات خود را پس از سفری که در سال ۲۰۱۷ به اروپا داشته برنامهریزی کرده است.
تارانت ترکیب «جابجایی بزرگ» را عنوان شعار خود برگزیده که در واقع نام اثری از نویسنده راستگرا و افراطی فرانسه به نام رونو کامو است.