آمریکا و بحرین: تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ضامن ثبات منطقه است
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و مقامات بلندپایه بحرین تحریم تسلیحاتی ایران را عاملی مهم در ثبات خاورمیانه دانستند و از شورای امنیت سازمان ملل خواستند تحریمهای تسلیحاتی ایران را تمدید کند.
دو طرف طی بیانیهای که پس از مذاکرات روز دوشنبه خود صادر کردند بر تعهد دائم خود به مقابله با تهدیدهای ایران تاکید کردند.
این مقامات آمریکایی و بحرینی عنوان کردند: «جمهوری اسلامی ایران در تلاش بوده تا با ایجاد تنشهای قومی و ارائه سلاح به گروههای نیابتی و ترروریستها ثبات و امنیت بحرین را تضعیف کند. با وجود تلاشهای ایران، بحرین به ارزشهای خود پایبند بوده و همزیستی مسالمتآمیز و آزادیهای مذهبی تمام مردم خود را در اولویت قرار داده است.»
این بیانیه با تاکید بر تعهد ایالات متحده بر امنیت بحرین و همکاری دو کشور در مقابله با «تروریسم مورد حمایت ایران» نوشت: «با توجه به تهدیدی که در نتیجه نقل و انتقال سلاح از سوی ایران در منطقه و به ویژه علیه بحرین به وجود آمده است، آمریکا و بحرین از شورای امنیت سازمان ملل میخواهند تحریمهای تسلیحاتی ایران را پیش از منقضی شدن تمدید کند. این تحریم ابزار مهمی برای مقابله با اقدام ایران در ارسال سلاح به نیروهای نیابتیاش است و به تقویت ثبات منطقه و پاسخگو کردن ایران میانجامد.»
در صورتیکه جامعه بینالملل نتواند تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند، بحرین و سایر همسایگانش از پیامدهای بیثباتکننده مسابقه تسلیحاتی در منطقه آسیب خواهند دید. شورای امنیت باید به مسئولیت خود در حفظ امنیت و صلح بینالمللی پاییند بوده و تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند.»
برایان هوک همچنین در روز دوشنبه در دیدار با مقامان عربستان سعودی نیز با اشاره به تداوم نقض قطعنامههای سازمان ملل متحد از سوی جمهوری اسلامی، بر تمدید تحریم تسلیحاتی این کشور تاکید کرد و گفت آمریکا آمادگی دارد توانایی منطقه را در مقابل حملات حکومت ایران افزایش دهد.
بر اساس توافق هستهای ایران، برجام، تحریمهای تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی در ماه اکتبر به پایان خواهد رسید. با توجه به اینکه آمریکا در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد نمیتواند به عنوان یکی از اعضای این توافقنامه مکانیسم بازگشت تحریمها را اعمال کند. در نتیجه واشنگتن در تلاش است از طریق شورای امنیت سازمان ملل به تمدید تسلیحاتی ایران اقدام کند.