آمریکا: چین در اطلاعرسانی در مورد کرونا مانند رژیمهای خودکامه عمل کرد
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا از نحوه مقابله چین با شیوع کرونا به شدت انتقاد کرد و گفت عملکرد حزب کمونیست چین در واکنش به این بیماری همانند عملکرد دولتهای خودکامه بوده است.
پمپئو در یک کنفرانس مطبوعاتی در روز جمعه گفت: «حزب کمونیست چین فرصت این را داشت که جلوی این مصیبتی را که دامنگیر جهان شده بگیرد.»
او افزود: «این یک فاجعه عظیم است و دلیل آن این است که حزب کمونیست چین به همان روشی اطلاعرسانی نادرست و پنهانکاری روی آورد که رژیمهای خودکامه انجام میدهند.»
طی هفتههای اخیر آمریکا چین را مقصر اصلی شیوع کرونا در جهان معرفی کرده و عنوان میکند که حزب کمونیست حاکم بر این کشور اطلاعات مربوط به منشاء بوجود آمدن کرونا را که در شهر ووهان چین رخ داده از جهان مخفی می کند.
آمریکا می گوید دانشمندان برای ادامه تحقیقات خود برای یافتن واکسن و داروی کرونا به اطلاعات مربوط به اولین نمونههای ابتلا به کرونا در ووهان نیاز دارند و از چین خواسته در این مورد عملکردی شفاف داشته باشد.
واشنگتن یک تحقیق و تفحص گسترده را در مورد عملکرد دولت چین آغاز کرده است و در حال رایزنی با سایر کشورهاست تا آنها را نیز در این کارزار همراه کند.
پمپئو در ادامه صحبتهایش گفت:«اگر دانشمندانی که برای اولین بار با کرونا مواجه شدند در آمریکا بودند، آن را اعلام میکردند تا در این مورد رایزنی صورت بگیرد تا بتوانیم متوجه شویم که چه اقداماتی را باید انجام دهیم. در عوض چین همان رفتار رژیمهای خودکامه را از خود نشان داد.»
او گفت: «استرالیا نیز با موضع آمریکا در مورد چین موافق است. اروپاییها هم دارند همین را میگویند. من فکر می کنم تمام جهان در فهم این قضیه که چین این ویروس را به جهان آورده با هم متحد شدهاست.»
وزیر خارجه آمریکا گفت: «چین تلاش کرد حقیقت را مخفی و جهان را سردرگم کند و از سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک ابزار استفاده کرد تا همین رویه را در پیش بگیرد. این همان چیزی است که ما را با وضعیت کنونی مواجه کرده است: یک بحران عظیم و از دست رفتن جان بسیاری از افراد و هزینههای سنگین اقتصادی در سراسر جهان»
آمریکا سازمان بهداشت جهانی را به چین محور بودن متهم کرده و می گوید این سازمان از چین اطلاعات نادرست دریافت کرده است. دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا در اعتراض به نحوه عملکرد سازمان بهداشت جهانی، بودجه کمکی ایالات متحده به این سازمان را متوقف کرده است.
در حال حاضر، تعداد مبتلایان به کرونا در جهان از مرز چهار میلیون و ۵۳۴ هزار نفر فراتر رفته و تعداد جانباختگان به بیش از ۳۰۷ هزار و ۱۰۰ نفر رسیده است.
در این میان آمریکا با بیش از یک میلیون و ۴۴۲ هزار نفر مبتلا به کرونا و روسیه با بیش از ۲۶۲ هزار و ۸۰۰ نفر بیشترین تعداد بیماران را دارند. همچنین آمریکا با بیش از ۸۷ هزار و ۴۰۰ جانباخته و بریتانیا با بیش از ۳۴ هزار نفر بیشترین تعداد کشتهشدگان را دارند.