ارسال «شکایت رسمی» ایران از آمریکا به شورای امنیت
غلامحسین دهقانی، معاون حقوقی وزارت امور خارجه ایران از «شکایت رسمی» ایران از آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل «تجاوز پهپاد این کشور به حریم هوایی ایران» خبر داده است.
او روز جمعه ۷ تیر، به رسانههای ایران گفت: «پس از این تجاوز و سرنگونی یک پهپاد تجسسی آمریکا به قلمروی هوایی ایران، وزارت امور خارجه در نامهای شکایت خود را به شورای امنیت سازمان ملل و دبیرکل این سازمان برد و بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد به این تجاوز شکایت کرد.»
پس از آن که سپاه پاسداران بامداد پنجشنبه ۳۰ خرداد یک پهپاد نظامی آمریکا را بر فراز تنگه هرمز سرنگون کرد، مقامات ایران اعلام کردند که این پهپاد وارد حریم هوایی ایران شده بود، اما مقامهای آمریکایی میگویند که پهپاد آمریکایی در آبهای بینالمللی هدف حمله موشک سپاه پاسداران قرار گرفت.اکنون در نامهای که به شورای امنیت سازمان ملل ارسال شده، موضعگیری مقامات ایران بار دیگر تکرار شده که «در صورت تکرار اقداماتی از این دست ایران دفاع از مرزهای آبی خود و مقابله با هرگونه تجاوز را حق خود میداند».
معاون حقوقی وزارت امور خارجه ایران در دفاع از موضعگیری ایران گفت که آمریکا نمیتواند «ادعای» خود را ثابت کند، زیرا «این پهپاد پس از انهدام در خاک ایران سقوط کرد.»
پس از سقوط پهپاد آمریکایی، سپاه پاسداران آنچه را «قطعات پهپاد شکارشده آمریکایی» خواند و به نمایش گذاشت.
شکایت ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد در حالی است که بریتانیا و فرانسه، دو عضو ثابت این شورا از موضع آمریکا دفاع کردهاند اما روسیه گفته که این پهپاد وارد حریم ایران شده بود.
ایران با توجه به رأی اخیر دیوان دادگستری لاهه در محکومیت برخی از تحریمهای آمریکا، امیدوار است که با شکایت به مجامع بینالمللی بتواند با فشارهای آمریکا تاحدودی مقابله کند.
تنش در منطقه و همچنین میان ایران و آمریکا از زمان انفجار نفتکشها در بندر فجیره اوج گرفت و پس از آن حمله به دو نفتکش در دریای عمان، آمریکا و بریتانیا، تاکید کردند که ایران مسئول حمله به نفتکشهاست. یک هفته بعد از حمله به نفتکشها در دریای عمان، نیروی هوافضای سپاه پاسداران یک پهپاد پیشرفته آمریکایی را در حوالی تنگه هرمز هدف قرار داد و سرنگون کرد.
در پیامد سرنگونی پهپهاد آمریکایی، شماری از سناتورها و مقامهای آمریکایی از لزوم حجمله متقابل آمریکا سخن گفتند اما دونالد ترامپ یک روز بعد از سرنگوی پهگاد آمریکایی، گفت که دستور حمله را به دلیل احتمال کشته شدن یک صد و پنجاه تن، متوقف کرده است.
«شکایت رسمی» ایران از آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل «تجاوز پهپاد این کشور به حریم هوایی ایران» شورای امنیت سازمان ملل درحالی انجام شده است که پس از حمله به نفتکشها و پهپاد آمریکا دو جلسه اضراری و پشت درهای بسته برگزار کرده است اما جمهوری اسلامی ایران اجازه حضور در این جلسات را نداشت.