اسدالله اسدی از حضور در دادگاه بلژیک برای رسیدگی به اتهام «برنامهریزی اقدام تروریستی» خودداری کرد
اسدالله اسدی، دیپلمات سابق جمهوری اسلامی ایران در وین که به اتهام تلاش برای بمبگذاری در یکی از تجمعهای سازمان مجاهدین خلق در نزدیکی پاریس در تیرماه ۹۷ دستگیر شد از شرکت در جلسه دادگاه خود در شهر آنتورپ بلژیک برای رسیدگی به این اتهام خودداری کرد.
نیلوفر پورابراهیم خبرنگار ایران اینترنشنال که در محل حضور دارد میگوید دادگاه اسدی تحت تدابیر شدید امنیتی در حال برگزاری است و نیروهای امنیتی اطراف دادگاه مستقر شدهاند.
به گفته خبرنگار ایران اینترنشنال، وکیل شاکیان پرونده اعلام کرده احتمالا از تهران به اسدی گفتهاند در این دادگاه حضور نداشته باشد.
به دلیل غیبت اسدی، وکیل او دفاعیات را ارائه خواهد کرد.
نسیمه نعامی، ۳۶ ساله، امیر سعدونی، ۴۰ ساله و مهرداد عارفانی، ۵۷ ساله، متهم به همدستی با اسدالله اسدی در دادگاه حضور دارند. به گزارش خبرنگار ایران اینترنشنال، نیروهای امنیتی با صورتهای پوشانده شده (نقاب) در کنار هر کدام از متهمان نشستهاند. آنها در صورت محکومیت با حبس ابد مواجه خواهند شد.
به گزارش خبرنگار ایران اینترنشنال، نیروهای امنیتی با صورتهای پوشانده شده (نقاب) در کنار هر کدام از متهمان نشستهاند
بنابر این گزارش، جلسه بعدی این دادگاه پنجشنبه آینده برگزار خواهد شد و حکم آن در اوایل سال ۲۰۲۱ صادر میشود.
در ۹ تیر ۹۷، که در آن مجاهدین خلق قرار بود تجمع خود را با حضور مقامات بریتانیایی و آمریکایی برگزار کنند، پلیس بلژیک نعامی و سعدونی را که از شهر آنتورپ بلژیک به سمت پاریس در حرکت بودند با نیم کیلو ماده منفجره تی.ای.تی.پی دستگیر کرد.
اسدی نیز که به آلمان سفر کرده بود به دلیل نداشتن مصونیت دیپلماتیک در این کشور بازداشت شد. از سوی دیگر، عارفانی نیز در همان سال و درپی صدور قرار تعقیب از سوی اتحادیه اروپا در فرانسه دستگیر شد.
در اواخر سال ۲۰۱۸، دولت فرانسه دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی را به طرح انجام این حمله متهم کرد، اتهامی که تهران آن را قویا رد کرده است.
دادگاه اسدی و دیگر متهمان این پرونده با انتقال احمدرضا جلالی پژوهشگر زندانی ایرانی-سوئدی، به سلول انفرادی برای اجرای حکم اعدام همزمان شده است. در همین حال گمانهزنیهایی درباره تلاش جمهوری اسلامی برای مبادله اسدالله اسدی با احمدرضا جلالی مطرح شده است.
گمانهزنیها در مورد تبادل زندانیان در حالی صورت میگیرد که روز چهارشنبه نیز کایلی مور گیلبرت، پژوهشگر استرالیایی بریتانیایی که از سال ۲۰۱۸ به اتهام «جاسوسی» در تهران زندانی بود، با سه زندانی ایرانی در تایلند که در طرح ترور یک دیپلمات اسرائیلی در سال ۲۰۱۲ مشارکت داشتند معاوضه شد.