اسرائیل: در صورت ادامه یافتن خشونتها در غزه، پاسخی گستردهتر خواهیم داد
اسرائیل تهدید کرد که در صورت ادامه یافتن خشونتها در مرز اسراییل، گروههای شبه نظامی مستقر در این منطقه را هدف حملات خود قرار خواهد داد.
به گزارش خبرگزارس آسوشیتدپرس، ژنرال رونن مانلیس، سخنگوی ارتش اسراییل، روز یکشنبه ۱۲ فروردین ماه و تنها یک روز پس از کشته شدن ۱۶ فلسطینی به دست نیروهای اسراییلی در نوار غزه، گفت که در صورت ادامه یافتن خشونتها در مرز اسراییل، این کشور تمامی گروههای شبهنظامی مستقر در این منطقه را مورد هدف حملات خود قرار خواهد داد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل نیز در بیانیهای ضمن ستایش از سربازان اسراییلی که روز جمعه و شنبه در درگیری با فلسطینیها حضور داشتند گفت :«اسراییل قاطعانه و مصمم، برای حفاظت از حاکمیت و امنیت شهروندانش اقدام میکند.»
وزیر بهداشت غزه اعلام کرده است که شدت درگیریها در روز شنبه بهطور قابل توجهی کاهش یافته و تنها چند گروه کوچک از فلسطینیها به سنگپرانی، در مرز اسراییل ادامه میدهند که در نتیجه آن ۲۵ نفر زخمی شدهاند.
دهها هزارفلسطینی، روز جمعه ۱۰ فروردینماه در پاسخ به فراخوانی که روز چهارشنبه ۸ فروردین منتشر شده بود، با شعار «راهپیمایی بازگشت»، در مرز نوار غزه و در نزدیکی دیوار حائل اسراییل اقدام به تجمع اعتراضی کردند. تجمعی که به گفته سازمان دهندگان آن، قرار است بمدت ۶ هفته ادامه یابد.
پس از انتشار این فراخوان، دولت اسراییل از استقرار بیش از ۱۰۰ تیرانداز ماهر در مرز مشترک خود با غزه خبر داد و گفت که این سربازان در صورت بروز هرگونه رفتار خشونتآمیزی از سوی فلسطینیها، حق شلیک دارند.
در نخستین روز این تجمع، بروز درگیری میان فلسطینی ها و نیروهای ارتش اسراییل، دست کم ۱۶ نفر کشته و بیش از صدها نفر زخم شدند.
رهبری این تجمع اعتراضی را گروه شبهنظامی حماس بر عهده دارد.
این درگیری، مرگبارترین رویارویی خشونتبار میان فلسطینی ها و نیروهای اسراییلی در این منطقه، طی ۴ سال گذشته است.
محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، با مسئول خواندن اسراییل در قبال کشتهشدگان فلسطینی، روز شنبه ۱۱ فروردین را روز عزای ملی اعلام کرد.
از سوی دیگر نتانیاهو در پیامی توییتری گفت که برگزاری این راهپیمایی خشونتآمیز در مرز جنوبی اسراییل، یکی دیگر از تحریکات حساب شده حماس است که عمدا جان شهروندان غزه، زنان و کوکان را به خطر می اندازد و تلاش می کند تا اسراییل را مقصر معرفی کند. به سادگی، این بخشی از استراتژی حماس است.
راهپیمایی خشونت آمیز در مرز جنوبی اسرائیل یکی دیگر از تحریکات عمدی توسط حماس است که عمدا به غیر نظامیان گازی آسیب می رساند. از جمله زنان و کودکان، در حالی که تلاش می کنند سرزنش اسرائیل را جبران کنند.
The violent march on Israel's southern border is another deliberate provocation by #Hamas, which intentionally endangers #Gaza civilians. including women and children, while trying to put the blame on Israel.
It's simply a part of Hamas strategy pic.twitter.com/RcPdYiUD4Y— Israel Foreign Min. (@IsraelMFA) March 31, 2018
سازمان دهندگان این تظاهرات انتظار دارند که تجمع معترضان فلسطینی در روز سهشنبه ۲۵ اردیبهشت (۱۵ می)، مصادف با هفتادمین سالگرد تاسیس اسراییل به اوج خود برسد. روزی که در میان فلسطینیها به روز «نکبت» معروف است.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمانملل متحد، نیز در واکنش به این درگیریها،با انتشار بیانیهای، ضمن ابراز تاسف نسبت به این درگیری و تسلیت به بازماندگان قربانیان آن، خواستار تحقیقاتی شفاف و مستقل در خصوص این حادثه شد.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در بیانیه ای خواستار انجام تحقیقاتی مستقل در خصوص استفاده ارتش اسراییل از سلاح های جنگی در برخورد با معترضان فلسطینی شد.
او ضمن تاکید بر حق اسراییل در حفاظت از مرزهایش گفت، که وقایع روز جمعه به روشنی نشان دهنده ضرورت یافتن راه حلی سیاسی برای مسئله فلسطین و از سر گیری فوری گفتگو های صلح بین اسرائیل و فلسطینیهاست.