اعلام وضعیت اضطراری در سریلانکا در پی ۸ حمله مرگبار
دولت سریلانکا در پی وقوع هشت انفجار در کولومبو پایتخت این کشور، وضع اضطراری اعلام کرد. همزمان، دسترسی به شبکه های اجتماعی نیز در این کشور به دلیل ملاحظات امنیتی قطع شد
بمبگذاری در روز عید پاک در سه کلیسا و سه هتل لوکس در سریلانکا تاکنون بیش از ۲۰۰ کشته و ۴۰۰مجروح بر جای گذاشته است. از صبح امروز یکشنبه اول فروردین ۸ انفجار در نقاط مختلف این کشور به وقوع پیوسته است.
به گفته یک مقام پلیس، تنها در کلیسای سنت سباستین در شهر نگومبو، واقع در شمال کلمبو، پایتخت سریلانکا، بیش از ۵۰ نفر کشته شدند. ۳۶ نفر از قربانیان این حملات، اتباع کشورهای دیگرند.
تصاویر پخششده از این کلیسا اجساد پهنشده روی زمین، صندلیهای آغشته به خود و سقف ریخته کلیسا را نشان میدهد.
همچنین تعداد ۲۵ نفر در کلیسایی واقع در باتیکالوآ واقع در استان شرقی جان خود را از دست دادند. دیگر کلیسایی که هدف قرار گرفت کلیسای سنت آنتونی در پایتخت بود.
هتلهای شانگریلا، کینگزبری و سینامون گراند نیز هدف حملات بمبگذاری بودند، اما آمار دقیق از قربانیان احتمالی در این سه هتل فعلا اعلام نشده است.
مقامهای رسمی گفتهاند نُه تبعه خارجی در میان قربانیان بوده اند.
تاکنون گروهی مسئولیت این حملات را به عهده نگرفته است. سریلانکا تا سال ۲۰۰۹ درگیر جنگ با جداییطلبان تامیل بود و بمبگذاری در پایتخت سریلانکا از رخدادهای معمول آن روزها بود.
حملات مرگبار روز یکشنبه اول اردیبهشت از زمان پایان جنگ داخلی در این کشور تاکنون بیسابقه است.
در واکنش به این کشتار، رانیل ویکرماسینگه، نخستوزیر سریلانکا، شورای امنیت ملی کشور را به جلسهای اضطراری در منزل خود فراخواند.
طبق اعلام ائتلاف ملی مسیحیان ایوانجلیک سریلانکا، که نماینده رسمی ۲۰۰ کلیسا در این کشور است، مسیحیان در سال گذشته میلادی هدف ۸۶ مورد تبعیض، تهدید و خشونت قرار گرفتند.
جمعیت سریلانکا بالغ بر ۲۲ میلیون نفر است که شامل ۷۰ درصد بودایی، ۱۲/۶ درصد هندو، ۹/۷ درصد مسلمان و ۷/۶ درصد مسیحی است.
وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سال ۲۰۱۸ خود درباره وضعیت حقوق بشر در سریلانکا اعلام کرده بود برخی گروههای مسیحی و کلیساها از سوی دولت برای پایان دادن به اجرای مناسک خود تحت فشاراند.
طبق این گزارش، راهبان بودا همواره سعی در تعطیلی اماکن دینی مسیحیان و مسلمانان داشتهاند.