اوجگیری خودکشی و مصرف مواد مخدر، روی دیگر بحران کرونا در آمریکا
بر اساس مطالعهای که از سوی محققان وابسته به آکادمی پزشکان خانواده آمریکا صورت گرفته، یکی از پیامدهای روانی ناشی از بحران کرونا این خواهد بود که طی یک دهه آینده ممکن است در ایالات متحده حدود ۷۵ هزار نفر در اثر خودکشی یا سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست بدهند.
به گزارش بلومبرگ، محققان هشدار دادهاند انزوا، اندوه و مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع کرونا آمار بالای خودکشی در ایالات متحده را بیش از پیش افزایش خواهد داد.
متخصصین سلامت روان ابراز نگرانی کردهاند که بیثباتی اقتصادی و نیز انزوای اجتماعی ناشی از شیوع کرونا در شرایطی که سیستم درمانی به شدت زیر فشار است باعث وخیمتر شدن شرایط موجود خواهد شد.
طی دو دهه گذشته، آمار خودکشی در آمریکا روبه افزایش بوده که این میزان در سال ۲۰۱۸ به بالاترین نقطه طی هفتاد سال اخیر رسید. متخصصان نگران هستند که طرحهای فاصلهگذاری اجتماعی میتواند تلاشهای صورت گرفته برای کاهش نرخ خودکشی را به هدر دهد و هشدار دادهاند جلوگیری از چنین رویهای باید به یکی از اولویتهای اصلی بهداشت و درمان در آمریکا تبدیل شود.
از اواخر ماه اسفند حدود ۳۳ میلیون نفر در آمریکا برای بیمه بیکاری تقاضا کردهاند. بر اساس یک نظرسنجی که از سوی موسسه گلوپ صورت گرفته در طول همین دوره میزان رضایت از زندگی در آمریکا با سرعت کاهش یافته است.
از سوی دیگر درصد بزرگسالانی که در این مدت از زندگی خود رضایت داشته و در مورد آینده خوشبین هستند به پایینترین میزان ثبت شده از نوامبر سال ۲۰۰۸ رسیده است.
جفری ریموندز، رییس اتحادیه خانواده و کودکان آمریکا میگوید: «در حالیکه فاصلهگذاری اجتماعی ما را در برابر یک ویروس مسری کشنده محافظت میکند، در عین حال این کار مردم را در معرض بزرگترین عوامل مرگ آفرین در آمریکا قرار میدهد؛ یعنی خودکشی و سوء مصرف مواد مخدر و الکل»و
به گفته بنیامین میلر، یکی از محققان وابسته به آکادمی پزشکان خانواده آمریکا، اشتغال یکی از مهمترین عواملی است که میزان خودکشی و سوءمصرف را کاهش میدهد.
محققان میگویند اثرات رکود اقتصادی کنونی بسیار متفاوت است و نمیتوان برای آن با توجه به موارد گذشته الگوسازی کرد. فرق مهم رکود اقتصادی کنونی با دفعات قبلی در این است که طرحهای فاصلهگذاری اجتماعی فشار روانی را بر مردم افزایش داده است.
در حال حاضر دادهها نشان میدهداقشار کم درآمد در آمریکا بیشتر از سایرین از فشارهای روانی ناشی از همهگیری کرونا رنج میبرند.
بر اساس مطالعهای که از سوی بنیاد خانواده کایزر صورت گرفته، ۲۶ درصد از افرادی که درآمد سالانه آنها کمتر از ۴۰ هزار دلار است اعلام کردهاند که شرایط جدید تاثیر منفی شدیدی بر سلامت روانی آنها داشته است. این در حالی است که تنها ۱۴ درصد از افرادی که درآمد سالیانه بالای ۹۰ هزار دلار دارند نظر مشابهی داشتند.
از سوی دیگر، تحقیقی که از سوی دانشکده سلامت عمومی دانشگاه جانز هاپکینز انجام شده نشان میدهد از اوایل ماه مارس در کانونهای شیوع کرونا نظیر نیویورک، کالیفرنیا و ماساچوست افزایش چشمگیری در مشکلات روحی روانی گزارش شده که بخش زیادی از این افراد کسانی بودهاند که مصرف الکل یا ماریجوانا در آنها بالا است یا اینکه از شبکههای اجتماعی و رسانهها بیشتر استفاده میکنند.
با وجودی که کرونا برای افراد مسنتر خطرناکتر است، تحقیق جانز هاپکینز نشان داده است که مشکلات روحی روانی ناشی از شیوع کرونا در جمعیت جوان شدیدتر بوده است.
اندرو کوئومو، فرماندار نیویورک، از افزایش شدید سوءمصرف الکل و مواد مخدر و بروز خشونتهای خانگی در این ایالت خبر داده است و از مردم خواسته از خدمات تلفنی ویژه راهاندازی شده برای مشکلات ذهنی و روانی بیشتر استفاده کنند.
در این میان سازمان خدمات سلامت روانی و درمان سوء مصرف در آمریکا در ماه مارس افزایشی ۸۹۱ درصدی را در تماسهای صورت گرفته با خط تلفنی ویژه این سازمان نسبت به مدت مشابه سال گذشته گزارش کرده است.
برخی ایالتها نظیر نیویورک ابتکار عمل را به دست گرفتهاند و از روانشناسان و روانپزشکان خواستهاند تا به صورت داوطلبانه و رایگان به مردم مشاوره ارائه دهند.
تحقیق آکادمی پزشکان خانواده آمریکا برای مقابله با مشکلات روانی در سطح اجتماع راهکارهایی نیز ارائه داده است. برخی از این راهکارها عبارتند از کمک به افراد برای دسترسی معنادار به شغل و آموزش گروههایی بزرگ که بتوانند وضعیت افراد نیازمند به کمکهای روحی روانی را پیگیری کنند.
اگرچه در طرح کمک برای کاهش فشار اقتصادی ناشی از کرونا، کنگره آمریکا ۴۲۵ میلیون دلار برای خدمات سلامت روانی و کمک به افراد دارای سوءمصرف مواد مخدر اختصاص داده است، اما کارشناسان این مبلغ را در مقایسه با کمک ۲۵ میلیارد دلاری به شرکتهای هواپیمایی بسیار ناچیز میدانند و تاکید میکنند که در شرایط کنونی باید مساله بهداشت روانی به عنوان یک اولویت ملی در آمریکا در نظر گرفته شود.