![](https://old.iranintl.com/sites/default/files/styles/articles_landing/public/download_15_2.jpg?itok=Q0QVjZQV)
برایان هوک: عدم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران موجب تشدید درگیری در منطقه میشود
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در ادامه سفر خود به کشورهای حاشیه خلیجفارس هشدار داد که عدم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران موجب «تشدید درگیری» در منطقه خواهد شد.
ایالات متحده از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است تا تحریم تسلیحاتی ایران را که در ماه اکتبر منقضی میشود دوباره تمدید کند ولی تاکنون چین و روسیه با این خواسته مخالفت کردهاند.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در ادامه سفر به کشورهای حاشیه خلیجفارس طی کنفرانس خبری که به صورت مجازی در قطر برگزار شد گفت: «با رهبران کشورهای خلیج فارس و کشورهای مناطق مختلف دنیا صحبت کردهام. هیچ کس موافق نیست که ایران اجازه پیدا کند آزادانه تسلیحاتی مانند جتهای جنگنده و انواع موشک را خرید و فروش کند.»
برایان هوک گفت: «اگر شورای امنیت سازمان ملل نتواند تحریم تسلیحاتی را تا ۲۷ مهر (۱۸ اکتبر)تمدید کند، ایران قادر خواهد بود آزادانه این سلاحها را خریداری و بفروشد.»
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در ادامه گفت: «تصور کنید که اگر چنین اتفاقی بیفتد، منطقه به چه شکلی در خواهد آمد، مطمئنا درگیریها در مناطقی مانند سوریه و یمن شدت میگیرد.»
روز یکشنبه نیز برایان هوک در سفر خود به تونس با مقامهای این کشور درباره تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران گفتوگو کرده بود. تونس در حال حاضر یکی از کرسیهای اعضای غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد را در اختیار دارد.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در جریان سفر به تونس، ضمن دیدار با مقامات این کشور، نسبت به پیامدهای عدم تمدید تحریمها علیه جمهوری اسلامی از جمله تحریم تسلیحاتی هشدار داد و از تصمیم واشینگتن برای افزایش تحریمها علیه حکومت تهران خبر داد.
ایالات متحده پیشتر هشدار داده است که اگر شورای امنیت تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید نکند، طبق توافق هستهای، از مکانیسم ماشه برای مقابله با این موضوع استفاده خواهد کرد.
سه ماه قبل نیویورکتایمز گزارش داد که مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، به عنوان بخشی از یک طرح پیچیده برای افزایش فشار بر ایران، در حال تدوین یک لایحه حقوقی است که براساس آن آمریکا به عنوان عضو امضاکننده برجام، بتواند تحریمهای تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی در شورای امنیت را تمدید کرده یا مکانیزم ماشه را فعال کند.
وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته نیز در جریان کنفرانس خبری مشترک با همتای بریتانیایی خود، دومنیک راب، گفت که «با نخست وزیر و وزیر خارجه بریتانیا درباره تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران صحبت شد.»
او حمایت از تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران در سوی شورای امنیت را «کمک به امنیت دریایی در خلیج فارس و دریای عمان» توصیف کرد. مقامهای جمهوری اسلامی تاکید دارند که آمریکا به دلیل خروج از برجام، امکان تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران در شورای امنیت را ندارد.
با این حال پس از برگزاری یک نشست در شورای امنیت سازمان ملل در اینباره، علی ربیعی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران، گفت که «مواضع سه کشور اروپایی در نشست اخیر شورای امنیت در رابطه با موضوع تحریم تسلیحاتی برای ما نگران کننده است.»
وزارت خارجه آمریکا، تمدید تحریم تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران را خواست بسیاری از کشورها عنوان کرده و تاکید دارد که «کشورهای خاورمیانه، که بیش از هرجای دیگری در معرض تهدیدهای ایران هستند، یکصدا میگویند تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کنید. شورای امنیت مسئول است که به حرف آنان گوش دهد.»