بریتانیا مجوز استفاده از واکسن آسترازنکا-آکسفورد را صادر کرد
همزمان با تشدید موج جدید شیوع کرونا و نگرانیها درباره گونه جدید ویروس، دولت بریتانیا به عنوان نخستین کشور جهان مجوز استفاده از واکسن تولید مشترک شرکت داروسازی آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد را صادر کرد.
وزارت بهداشت بریتانیا روز چهارشنبه ۱۰ دیماه اعلام کرد دولت توصیه آژانس نظارت بر محصولات دارویی و مراقبتهای بهداشتی برای صدور مجوز استفاده از واکسن آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد را پذیرفت.
خبرگزاری رویترز نوشته بریتانیا ۱۰۰ میلیون دوز از این واکسن را سفارش داده است. این کشور در حال حاضر در حال توزیع واکسن مشترک شرکتهای بیونتک آلمان و فایزر آمریکاست.
آسترازنکا میگوید مجوز برای دو دوز از این واکسن که قبلا برای استفاده اضطراری مجاز شده بود، صادر شده است.
همزمان کمیته مشترک واکسیناسیون و ایمنسازی این کشور با یک تغییر رویکرد اعلام کرده اولویت باید دادن دوز اول به افراد بیشتری از گروههای آسیبپذیر و نه تامین دو دوز مورد نیاز در کوتاهترین زمان ممکن باشد.
شرکت آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد که به عدم شفافیت درباره مراحل آخر آزمایش بالینی متهم شده بودند، از تصمیم دولت بریتانیا استقبال کردهاند.
پاسکال سوریوت، رییس اجرایی آسترازنکا، در ارتباط با این واکسن گفت: «اثبات شده که بسیار کارآمد و قابل تحمل و تزریق آن ساده است و توسط آسترازنکا بدون سود ارائه میشود.»
نتایج جمعشده از آزمایشات این شرکت و دانشگاه آکسفورد نشان میدهد اثربخشی کلی این واکسن ۷۰/۴ درصد بوده است. میزان اثربخشی واکسن برای شرکتکنندگان در آزمایش دو دوز کامل ۶۲ درصد، اما برای یک زیرمجموعه کوچکتر که نصف و سپس یک دوز کامل به آنها تزریق شد، ۹۰ درصد اعلام شد.
محققان در واکنش گفتند یافتن کارآیی ۹۰ درصدی برای تزریق دوز کم یا دوز بالا نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
رویترز نوشته دنی آلتمن، استاد ایمونولوژی در کالج امپریال لندن، در این زمینه گفته است: «برای خروج از این معضل، راهی جز داشتن اکثریت قابل توجهی از مردم که دارای سطح بالایی از آنتیبادیهای خنثیکننده هستند، وجود ندارد.»
بریتانیا اکنون با نوع جدید ویروس کرونا دست به گریبان است که به گفته دولت و محققان، قدرت سرایت بیشتری دارد. بسیاری از کشورها با ممنوع کردن پروازهای مسافری و جلوگیری از تجارت با این کشور به ظهور و شیوع نوع جدید ویروس در این کشور واکنش نشان دادهاند.