واکسیناسیون کند کرونا در تهران؛ وزیر بهداشت: اگر سرعت نیابد با موج جدیدی در آبان مواجه میشویم
در حالی که به گفته چند مقام درمانی، واکسیناسیون کرونا در تهران به کندی پیش میرود، بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت ایران هشدار داد: «اگر روند واکسیناسیون سرعت نیابد در آبان ماه با موج جدید بیماری با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم شد.»
عیناللهی روز دوشنبه ۱۵ شهریور در یک نشست در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: «در شروع کار دولت با کمبود واکسن مواجه شدیم که برای رفع این معضل به صورت شبانهروزی از همه کانالها اقدام کردهایم.»
به گفته او واکسیناسیون کرونا در تهران کماکان با مشکلاتی مواجه است. او همچنین وعده داد «در تامین واکسن مشکلی نخواهیم داشت» و دولت قصد دارد «شیب گروه سنی مشمول واکسیناسیون را کاهش» دهد و به سمت واکسیناسیون «هوشمند و هدفمند» حرکت کند.
وزیر بهداشت همچنین درباره بازگشایی دانشگاهها نیز گفت: «شرط ورود دانشجویان به کلاسها باید کارت واکسن باشد.»
همزمان، کریم همتی، رییس جمعیت هلال احمر، از آمادگی ۵۰۰ مرکز واکسیناسیون هلالاحمر برای تزریق واکسن کرونا خبر داد و گفت واکسیناسیون اتباع خارجی آغاز میشود.
همتی روز دوشنبه در جلسه شورای معاونان هلال احمر نیز همچون وزیر بهداشت گفت: «سرعت پایین واکسیناسیون در استان تهران را با احداث بیست مرکز جدید تزریق واکسن، جبران کنیم.»
به گفته رییس جمعیت هلال احمر، تا آبان، در مجموع قرار است ۹۰ میلیون دوز واکسن کرونا وارد کشور شود.
پیش از آن، سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز گفته بود «حداقل ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا در ماه میلادی جاری وارد ایران میشود و در ماه اکتبر هم چند ده میلیون واکسن وارد میکنیم.»
رییس هلال احمر ایران همچنین درباره واکسیناسیون اتباع خارجی گفت: «احتمالا یک میلیون دوز واکسن نیز از سوی یونیسف به ایران اختصاص داده می شود تا واکسیناسیون اتباع خارجی آغاز شود.»
او افزود: «ما به دنبال این هستیم که برای سنین دوازده تا بیست سال نیز واکسن وارد کشور کنیم.»
کندی واکسیناسیون در تهران به حدی است که علیرضا زالی، رییس ستاد مقابله با کرونا در تهران، در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما از شبانهروزی شدن واکسیناسیون در پایتخت طی «روزهای آینده» خبر داد.
در روزهای گذشته برخی مراکز واکسیناسیون در شهرهای مختلف کشور به دلیل نبود واکسن تعطیل بوده و همچنان خبرهایی درباره کمبود واکسن کرونا در مناطق مختلف ایران منتشر میشود.
مسعود ضیایی، رییس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، اعلام کرد که پس از تزریق واکسن اسپوتنیک به هزار نفر در خراسان جنوبی، در پی وارد نشدن واکسن، دوز دوم آن موجود نیست.
او روز دوشنبه به خبرگزاری ایسنا گفت اگر فاصله بین دو دوز به شش ماه برسد «هیچ اثر مطلوبی» نخواهد داشت.