بیش از ۱۰ هزار قربانی کرونا در جهان؛ ادامه لغو رویدادها، بسته شدن مرزها و قرنطینه
بر اساس آخرین آمارها از شیوع کرونا در جهان، تعداد قربانیان این ویروس، به بیش از ۱۰ هزار نفر رسید که بیش از ۵ هزار نفر از آنان در کشورهای اروپایی جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، تا ساعت ۱۲ (به وقت گرینویچ) روز جمعه اول فروردین، ۱۰هزار و ۳۱۶ نفر در سراسر جهان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند که ۵۱۶۸ نفر آنان ساکن کشورهای اروپایی بودند.
همچنین در مجموع، بیش از ۲۴۶ هزار نفر در ۱۶۱ کشور جهان به کرونا مبتلا شدهاند. در این میان، این ویروس در ایتالیا با ۳۴۰۵ کشته، بیشترین قربانی را گرفته و پس از چین، کشورهای ایران با ۱۴۳۳ جانباخته، اسپانیا با ۱۰۰۲، فرانسه با ۲۰۵ و آمریکا با بیش از ۲۰۰ جانباخته، در رتبههای بعدی هستند.
اما در چین، برای دومین روز پیاپی، مقامهای این کشور در روز جمعه اعلام کردند که هیچ مورد ابتلا با منشاء داخلی گزارش نشده و همه ۳۹ مورد جدید شناسایی شده از ابتلا به کرونا مربوط به افرادی بوده که از خارج از چین وارد کشور شدهاند.
با این حال، این تعداد نیز روز به روز در حال افزایش است و نگرانیها را درباره شیوع دوباره کرونا در چین از راه ورود مسافران آلوده به این ویروس به وجود آورده است.
لغو یا تعویق رویدادهای بینالمللی
شیوع کرونا در جهان، بسیاری از نشستها و رویدادهای بینالمللی و مهم را لغو کرده یا به تعویق انداخته است.
شیوع این بیماری در آمریکا موجب شد نشست گروه هفت که قرار بود در ماه ژوئن در این کشور برگزار شود، به صورت ویدیو کنفرانس انجام گیرد.
در فرانسه نیز برگزارکنندگان جشنواره فیلم کن اعلام کردند برگزاری این جشنواره به تعویق افتاده است. در حالی که قرار بود این رویداد سینمایی در ماه مه برگزار شود، هنوز تاریخ دقیق برگزاری آن اعلام نشده است.
با این حال، ژاپن همچنان به برگزاری بازیهای المپیک توکیو در ابتدای تابستان اصرار دارد.
بسته شدن مرزها و مکانهای عمومی
همچنین شیوع کرونا، روز به روز فعالیت جمعی مردم در کشورهای مختلف را محدودتر میکند.
در کشور آفریقایی سنگال، مسجد داکار، پایتخت این کشور، تعطیل شد. در الجزایر، دیگر کشور آفریقایی نیز رستورانها و کافهها در شهرهای بزرگ تعطیل شد.
در برزیل، دیگر امکان رفتن به پلاژها و رستورانها در ریودوژانیرو وجود ندارد و فرانسه نیز پلاژهای خود را به حالت تعطیل درآورده است.
عربستان سعودی نیز روز جمعه اعلام کرد که همه حمل و نقل عمومی خود را در چارچوب تلاشها برای مبارزه با گسترش ویروس کرونا در این کشور به حالت تعلیق درمیآورد.
همچنین مرزهای جهان روز به روز در حال بسته شدن است. آمریکا مرز خود با کانادا و مکزیک را به روی سفرهای غیرضروری بست.
پاناما نیز همه پروازهای بینالمللی را ممنوع کرد و همچنین برزیل ورود مسافر از کشورهای اروپایی، استرالیا و چند کشور دیگر را ممنوع کرده است.
شرکت هواپیمایی آفریقای جنوبی نیز همه پروازهای بینالمللی خود را تا ۳۱ ماه مه لغو کرد.
اجرای بیشتر قرنطینه
پس از آنکه فرانسه و ایتالیا اعلام کردند که مدت قرنطینه کشورهای خود را تمدید خواهند کرد، اتریش نیز تدابیر خود در زمینه قرنطینه را تمدید کرد.
آلمان هم قرنطینه را برای ۴۴ میلیون نفر از جمعیت خود تا روز ۳۱ ماه مارس اجرا میکند. ایالت بایرن اولین ایالتی بود که از روز جمعه در قرنطینه قرار گرفت.
در آمریکا، ایالت کالیفرنیا در قرنطینه قرار گرفت. در مالزی نیز ارتش برای کمک به نیروهای پلیس در راستای اجرای تدابیر قرنطینه فراخوانده شد.
در ترکیه، مقامهای این کشور روز جمعه اعلام کردند که ۶۴ نفر به اتهام انتشار اطلاعات تحریکآمیز درباره ویروس کرونا در اینترنت، بازداشت شدند.