ترکیه به نفوذ در میان مسلمانان آفریقا چشم دوخته است
وبسایت خبری میدلایست آی (Middle East Eye) امروز سهشنبه ۱۷ مرداد ماه، در گزارشی مینویسد که دولت اسلامگرای ترکیه به نفوذ در میان کشورهای مسلمان آفریقا چشم دوخته است.
در این گزارش آمده است: «قارهی آفریقا به چشم حزب حاکم عدالت و توسعه (AKP) در ترکیه، بهمانند یک فرصت عظیم اقتصادی و بازگشت به سرزمینهایی است که روزگاری مسلمانان آن، بخشی از امپراتوری عثمانی بودند. تا ماه آینده، بزرگترین پادگان نظامی ترکیه در خارج از مرزهایش، در شهر موگادیشو (Mogadishu) در سومالی افتتاح خواهد شد و همزمان در آن کشور، بزرگترین نمایندگی دیپلماتیک ترکیه در آفریقا، شروع بهکار خواهد کرد.
ترکیه به پیشبرد این برنامههای توسعهگرایانهی خود سرعت بخشیده است؛ زیرا رقیب منطقهای آن، یعنی امارات متحدهی عربی قرار است در ماههای آینده، چندین پادگان نظامی در کشورهای آفریقای شمالی، بهویژه در لیبی افتتاح کند. اتحاد سنّتی و عربی امارات با مصر، برگ برندهای است که این کشور در رقابت با ترکیه میتواند از آن بهره ببرد».
احمد کاواس (Ahmet Kavas)، سفیر پیشین ترکیه در جمهوری چاد و مشاور ارشد رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه در امور آفریقا، به میدلایست آی میگوید: «حضور ترکیه در قارهی آفریقا، بیش از هر کشور دیگری مناسبت دارد. عدم حضور ما در قارهی آفریقا در قرن بیستم، باعث شد که اروپاییها بهجای ما وارد آفریقا شوند».
به گزارش میدلایست آی، اردوغان، با وجود آنکه از گرفتاریهای داخلی این کشور درپی جنگهای فرقهای اطلاع دارد، یکی از بازدیدکنندگان دائمی از کشور سومالی است. در آخرین سفری که او در سال ۲۰۱۶ به موگادیشو داشت، تنها ساعتی پس از ترک آنجا، دریک حملهی تروریستی و بمبگذاری در هتل محل اقامت خارجیان، دهها نفر کشته شدند.
یاسین آکتای (Yasin Aktay)، از سیاستمداران حزب حاکم اردوغان میگوید که علیرغم سرمایهگذاری گستردهی ترکیه در سومالی، این کشور نباید تنها دروازهی ورود ترکیه به آفریقا باشد.
او میگوید: «چرا ما باید فقط از یک کشور بهعنوان دروازهی ورود به آفریقا استفاده کنیم؟ کشورهایی مانند سودان و تونس نیز که با ما روابط بسیار نزدیکی دارند، میتوانند راهگشای بازگشت ترکیه به آفریقا باشند».