ترکیه: کردهای سوریه هنوز کاملا از نوار مرزی عقبنشینی نکردهاند
چند ساعت مانده به پایان مهلت عقبنشینی شبهنظامیان کرد از «منطقه امن» مورد نظر ترکیه، وزارت دفاع این کشور اعلام کرد که نیروهای کرد «یگانهای مدافع خلق» هنوز به طور کامل از این منطقه خارج نشدهاند.
خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه، روز سهشنبه هفتم آبان، به روزنامه صباح گفت: «به نظر میرسد که سازمان تروریستی یگانهای مدافع خلق همچنان در منطقه عملیات چشمه صلح حضور دارند.»
ترکیه حملات خود علیه کردهای شمال سوریه را «عملیات چشمه صلح» نامگذاری کرده است.
آکار ادامه داد: «جنگ [علیه تروریسم] هنوز پایان نیافته است. ما آگاه هستیم که آن پایان نخواهد یافت.»
وزیر دفاع ترکیه درباره عملیات گشتزنی مشترک توافق شده میان نیروهای روسیه و ترکیه در مناطق مرزی نیز گفت: «مفاد تعهد، [اینکه] چه خودروهایی باید استفاده شوند، مسئولان و دستورها مشخص شده است.»
وزیر دفاع ترکیه اضافه کرد که هنوز حدود هزار نیروی کرد یگانهای مدافع خلق در شهر مرزی منبج و هزار نیروی دیگر در شهر تل رفعت حضور دارند.
این دو شهر در غرب نوار حائلی قرار دارد که ترکیه قصد دارد به عنوان «منطقه امن» در مرز میان ترکیه و سوریه ایجاد کند. نیروهای روسیه و ارتش سوریه نیز در تلاش برای عقبنشینی نیروهای کرد از این منطقه هستند.
با این حال، رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه اعلام کرد که اگر روسیه به تعهدات خود در زمینه توافق سوچی عمل نکند، آنکارا به تنهایی برای «حذف» نیروهای کرد اقدام خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اکنون هیاتی از روسیه در ترکیه حضور دارند تا درباره موضوع گشتزنی در مناطق مرزی و وضعیت امنیتی شمال شرقی سوریه با مقامهای ترکیه مذاکره کنند.
روز سهشنبه سی مهرماه رجب طیب اردوغان و ولادیمر پوتین، روسای جمهور ترکیه و روسیه، در سوچی روسیه با همدیگر دیدار و درباره وضعیت شمال سوریه توافق کردند.
بر اساس این توافق شش روزه که ساعت ۱۸(به وقت محلی) روز سهشنبه هفتم آبان به پایان میرسد، نیروهای کرد باید از «منطقه حائل» به عمق ۳۰کیلومتر در جنوب مرز سوریه و ترکیه خارج شوند.
قرار است که پس از پایان این مهلت، نیروهای نظامی روسیه و ترکیه به طور مشترک در نوار مرزی باریکتری به عمق ۱۰ کیلومتر در خاک سوریه گشتزنی کنند.
توافق روسیه و ترکیه به دنبال توافق اولیه میان آمریکا و ترکیه صورت گرفت که به حملات مرگبار ارتش ترکیه و شبهنظامیان سوری متحد این کشور علیه شبهنظامیان کرد شمال سوریه پایان داد.
این حملات پس از آن شروع شده بود که دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا از خروج نیروهای این کشور از شمال سوریه خبر داد.
آنکارا نیروهای کرد «یگانهای مدافع خلق» را در ارتباط با حزب کارگران کردستان ترکیه (پکاکا) میداند و یک «گروه تروریستی» تلقی میکند.
با این حال، شبهنظامیان کرد در سالهای اخیر از حمایت آمریکا در جنگ با گروه دولت اسلامی (داعش) برخوردار بودند و حمله ترکیه به این شبهنظامیان نگرانیهایی را درباره مبارزه با نیروهای داعش در این منطقه به وجود آورده است.
همچنین خروج آمریکا از سوریه، حضور روسیه متحد دولت بشار اسد، در سوریه را تقویت کرده است.