تصویب طرح انتشار داراییهای مقامات ارشد ایران در مجلس نمایندگان آمریکا
براساس تصویب طرحی در مجلس نمانیدگان آمریکا، وزارت خزانهداری این کشور موظف شد داراییهای آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران و برخی از مقامات ارشد ایران را اعلام کند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، طبق این مصوبه که مجلس نمایندگان آمریکا آنرا روز چهارشنبه ۲۲آذرماه با ۲۸۹ رای موفق و ۱۳۵ رای مخالف به تصویب رساند، وزارت خزانهداری این کشور میبایست فهرست داراییهای رهبران ایران از جمله علی خامنهای و اشخاص و نهادهای تحت کنترل او را منتشر کند.
وزارت خزانه داری ایالات متحده، بر اساس «قطعنامۀ شفافیت دارائی کادر رهبری ایران»، موسوم به اچ آر ۱۶۳۸، جزئیات تازهای از اموال شخصی کلان آیتالله خامنهای رهبر ایران، حسن روحانی، رئیس جمهور، محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران و تنی چند از مقامات دولتی و نظامی ایران را منتشر خواهد کرد.
این طرح برای قانونی شدن باید در سنا به تصویب برسد و رییس جمهور آمریکا نیز آنرا امضا کند.
بروس پلیکوین، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا به کمیته امور مالی این مجلس گفته است: «ما اطلاعاتی در دست داریم دال بر اینکه ۷۰ تا ۸۰ تن از رهبران سیاسی و نظامی ایران یک سوم اقتصاد ایران را کنترل می کنند. آنها ثروتهای هنگفتی جمع آوری کرده اند.»
به گفتهی وی مقامات ایرانی «این ثروت هنگفت را از طرق مختلف بدست آورده اند، مانند سازمانی که از سوی رهبر ایران برای کمک به فقرا تشکیل شده بود و حال به یک امپراطوری تصرف اموال در ایران تبدیل شده است.» وی افزوده: «در حدود ۷۰ مقام ایران ثروت های شخصی هنگفتی را کسب کرده اند، آنها همچنین از این ثروت هابرای کمک به گروه های تروریستی و گروه هایی که به منافع ما ضربه می زنند استفاده می کنند. این حق شهروندان ایرانی و همه مردم در سراسر جهان است که بدانند این حامیان اصلی تروریسم چه مقدار ثروت کسب کردهاند و برای چه منظوری آن را مصرف می کنند.»
بر اساس این لایحه، وزارت خزانه داری آمریکا اطلاعاتی را درباره اموال و داراییهایی که بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم تحت کنترل رهبر، رئیس جمهوری، اعضای شورای نگهبان، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزیر اطلاعات، فرمانده سپاه پاسداران، فرمانده بسیج مستضعفان، فرمانده سپاه قدس، فرمانده کل پلیس و برخی دیگر از مقامات بلندپایه ایران قرار دارند، به زبان های فارسی، انگلیسی، عربی و آذری منتشر خواهد کرد.
درصورت تصویب نهایی این طرح، نخستین نسخه این لیست کمتر از ۲۷۰ روز پس از آن منتشر میشود، و تا دو سال همه ساله انتشار خواهد یافت.