تصویب طرح حمایتی دو هزارمیلیارد دلاری در سنای آمریکا برای مقابله با کرونا
در سایه تداوم شیوع کرونا در جهان، کشورها و نهادهای مختلف مالی در صدد ایجاد محدودیتهای جدید از یک طرف و اقداماتی بیسابقه با هدف نجات اقتصاد از طرف دیگر برآمدهاند.
در بیسابقهترین اقدام اقتصادی، سنای آمریکا طرحی ۲ هزار میلیارد دلاری با هدف اعطای وام و کمک بلاعوض به بخشهای آسیبدیده از سرایت کرونا و پرداخت ۱۲۰۰ دلار به اغلب بزرگسالان تصویب کرد.
جزییات این طرح هنوز به طور کامل مشخص نیست اما در صورت تصویب نهایی، بزرگترین مجموعه محرک اقتصادی در تاریخ ایالات متحده خواهد بود.
بسته مالی مورد نظر شامل ۵۰۰ میلیارد دلار کمکهزینه برای صنایع آسیبدیده و ۵۰۰ میلیارد دلار کمکهزینه برای میلیونها خانوارهای آمریکایی است که مستقیما به آنان پرداخت خواهد شد. همچنین، ۳۵۰ میلیارد دلار صرف اعطای وام به کسبوکارهای کوچک، ۲۵۰ میلیارد دلار در قالب کمک به ایجاد اشتغال و ۱۰۰ میلیارد دلار صرف بیمارستانها و شبکه سلامت خواهد شد.
طرح برای تصویب نهایی باید به مجلس نمایندگان برود و بعد از آن به امضای دونالد ترامپ برسد.
به رغم این اقدام سنا، شاخص بازارهای بورس جهانی همچنان رو به کاهش است.به نوشته خبرگزاریها، سایه تردیدها درباره موفقیت این طرح آمریکا در مهار عواقب اقتصادی ناشی از شیوع کرونا بر بازار بورس سنگینی میکند.
بنا بر این گزارشها، سرمایهگذاران پیشبینی کردند بیکاری در آمریکا افزایش خواهد یافت.شاخص عمومی بورس اروپا شاهد ۱/۶ درصد افت در آغاز به کار خود در حالی که بورسهای فرانکفورت، لندن و پاریس حدود ۲ درصد افت نشان دادند.
طی شش هفته گذشته، بازارهای جهانی شاهد از دست دادن یکچهارم ارزش سهام خود تحت تاثیر شیوع مرگبار کرونا بودهاند.
ویروس جدید کرونا تاکنون ۴۷۱ هزار نفر را آلوده کرده و بیش از ۲۱ هزار قربانی در سراسر جهان بر جا گذاشته است.
در همین حال، خبرگزاری رویترز گزار داد بانک بریتانیا نیز قرار است به بازخرید اوراق ادامه داده و نرخ بهرههای بانکی را همچنان پایین نگه دارد.
روسیه اعلام کرد از بامداد شنبه نهم فروردین، به موجب بخشنامه دولت، کلیه پروازهای بینالمللی را متوقف خواهد کرد. بر این اساس، پروازهای «عادی و چارتری از فرودگاههای روسیه به فرودگاههای کشورهای خارجی و برعکس»متوقف خواهد شد.
همچنین ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه، در نطقی تلویزیونی اعلام کرد انتخابات ۲۲ آوریل درباره اصلاحات قانون اساسی با هدف ماندن او در قدرت برای دو دوره دیگر تا سال ۲۰۲۴ را به تعویق میاندازد. پوتین از تاریخ ۲۸ مارس تا ۵ آوریل را هفته غیرکاری اعلام کرد.
سران کشورهای مهم اقتصادی عضو گروه ۲۰ نیز روز پنجشنبه از طریق ویدیو کنفرانس درباره چگونگی مبارزه با ویروس همهگیر کرونا و آثار اقتصادی آن گفتوگو خواهند کرد.
وزیران اقتصاد و همچنین بانکهای مرکزی این کشورها پیشتر بر روی «برنامه اقدام» برای پاسخگویی به طغیان کرونا توافق کرده بودند.
به گفته صندوق بینالمللی پول، شیوع کرونا، رکود اقتصاد جهانی را در پی خواهد داشت.
تدروس ادهانوم جبریسوس٬ مدیرکل سازمان بهداشت جهانی٬ نیز قرار است برای رهبران گروه ۲۰ سخنرانی کرده و خواهان حمایت مالی آنان برای تولید تجهیزات ضروری در مقابله با کرونا شود.
در سایه تداوم شیوع کرونا در جهان، کشورها و نهادهای مختلف مالی در صدد ایجاد محدودیتهای جدید از یک طرف و اقداماتی بیسابقه با هدف نجات اقتصاد از طرف دیگر برآمدهاند.